Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte FETÖ'nün tek tip ifade talimatnamesi

Düzenleyen:
İşte FETÖ'nün tek tip ifade talimatnamesi

GÜNDEM Haberleri

Uşak'ta tutuklanan FETÖ'cü polisin telefonundan çıkan FETÖ'nün tek tip ifade talimatnamesi, yakalanan örgüt üyelerinin hep aynı ifadeleri verdiğini ve yaptıkları bedduayı ortaya çıkardı.

Uşak polisince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgüt üyelerinin gözaltına alınmaları halinde ifade verirken nasıl hareket edeceklerine yönelik hazırlanan talimatname deşifre edildi.

KOMSER YARDIMCISININI AKILLI TELEFONU'NDAN ÇIKTI

Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, soruşturmada tutuklanan Komiser Yardımcısı Mevlüt Avşar'ın akıllı telefonunda "FETÖ'nün tek tip ifade talimatnamesi" ele geçirildi.

BİNLERCE AKILLI TELEFONA AYINI ANDA GÖNDERİLİYOR

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, talimatnamenin FETÖ üyeleri arasında iletişim sağlanması amacıyla özel şifreleme sistemleriyle korunan bilgisayar yazılımları sayesinde binlerce akıllı telefona aynı anda gönderildiğini belirledi.

TEK TİP İFADE TALİMATNAMESİ

Kriptolu mesajların bir süre sonra akıllı telefonlardan otomatik silindiğini ancak bazı örgüt üyelerinin talimatnameyi ekran görüntüsü olarak telefonlarında sakladığını tespit eden polis, bugüne kadar gözaltına alınan örgüt üyelerinin polis sorgularında sorulara aynı cevapları verdiğini ortaya koydu.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALARAK KAYDETMİŞ

Talimatnamede, Komiser Yardımcısı Avşar'ın telefonuna darbe girişiminden 10 gün önce ekran görüntüsü olarak kaydedildiği belirlenen ve özellikle kapatılan Bank Asya ile ilgili sorularda ne yönde cevaplar verileceğine ilişkin anayasa maddeleri sıralandı.Talimatnamede, ifade için çağrılanların "mutlaka yanlarında avukat bulundurması, hangi kanun maddesi gereği ifade vermesinin istendiğinin ve işlediği iddia edilen suçun delillerinin sorulması, aksi halde ifade verilmemesi" bildirildi.

KISA CEVAPLAR VERİLMESİNİ İSTİYORLAR

Sorguculara çok kısa cevaplar verilmesinin istendiği talimatnamede, ayrıntılara kesinlikle girilmemesi, akrabalarla ilgili açıklama yapılmaması ve talimatnamenin akrabalara ulaştırılması talep edildi.

HESAPLARINDAKİ PARALARIN YAKINLARINA AİT OLDUĞUNU İDDİA EDECEKLER

Talimatnamede, Bank Asya'ya yüklü para yatıranların paranın kendisinin değil hasta anne, baba, dede, amca gibi yakınlarına ait olduğunun özellikle vurgulanması gerektiği belirtildi. Bankanın İslami usullere uygun faizsiz bankacılık yaptığının altı çizilerek, Anayasa'nın 24. maddesindeki "Din ve vicdan hürriyeti" ile 25. maddesindeki "düşünce ve kanaat hürriyeti" gerçekliğine dayanarak bankacılık hizmeti aldığı, soruşturma sonucu ceza alması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağının belirtilmesi istendi.

Talimatnameye Anayasa'nın 17/1, 20/1, 20/3, 24/1, 24/3, 25 ile 48/1 maddelerinin eklenmesi de dikkati çekti.

NAMAZDAN SONRA OKUNMASI İSTENEN "BEDDUA"

Talimatnamenin sonunda "Ey kitabı indiren, bulutları yürüten, ahzap ordularını dağıtan yüce Allah'ım, en yakın zamanda düşmanlarımızı darmadağın et, onlara karşı bize yardım et, kötülüklerini başlarına çevir" şeklindeki duanın ezberlenmesi ve namazdan sonra 10 kez okunması da talep edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...