Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

1.5 yaşındaki çocuğa anjiyo yapıldı

Düzenleyen:
1.5 yaşındaki çocuğa anjiyo yapıldı

YAŞAM Haberleri

​Kalp hastası olan 1,5 yaşındaki çocuk yapılan anjiyo ile sağlığına kavuştu.

Samsun’da ikamet eden Ülker Zengin doğuştan kalp hastası olan oğlu 1,5 yaşındaki Egemen Zengin için Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Kliniği’ne başvurdu. Köprü damar(PDA) tanısı konulan hasta, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra anjiyo ya alındı ve köprü damarın cihazla kapatılması işlemi başarıyla tamamlandı. 1,5 yaşındaki Egemen Zengin köprü damarı kapatılmış olarak anjiyodan bir gün sonra, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Kliniğinden Uzm. Dr. İrfan Oğuz Şahin “Çocuk kalp hastalıklarının bir kısmı ilaçlarla tedavi edilemeyip ameliyat olmayı gerektirmektedir. Günümüzde ise anjiyo ile ağır ameliyatlara ve uzun yoğun bakım sürelerine gerek kalmadan tedavi sağlanabilmektedir. Bu metotta küçük çocuklarda bile kasıktaki damarlardan girilerek ve özel aletler-cihazlar kullanılarak hastanın kalbindeki darlıklar giderilebilmekte, delikler ve köprü damarı gibi (PDA) yapılar kapatılabilmektedir. Hasta yoğun bakıma girmeden işlemden bir gün sonra taburcu edilebilmektedir” diye konuştu. 

Egemen Zengin’in babası Ülker Zengin ise “Oğlum doğuştan kalp hastası idi, başka bir merkezde takip ediliyordu. Anjiyo ile PDA kapatılması planlanmıştı. Medical Park Samsun Hastanesi’nde Çocuk Kardiyoloji Kliniği’nin açıldığını ve Dr. İrfan Bey’in burada çalıştığını öğrendik. Dr. İrfan Bey’de aynı teşhisi koydu ve anjiyo yaptı, oğlum bir gün sonra taburcu oldu. Oğlum çok şükür sağlığına kavuştu. Dr. İrfan Oğuz Şahin başta olmak üzere, tüm Medical Park Samsun Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...