Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı

Düzenleyen:
TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüzlerce adayın heyecanla beklediği TEOG yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler, sonuçları e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

TEOG tercih sonuçları az önce açıklandı. 8. sınıf öğrencilerinin büyük bir sabırsızlıkla beklediği 2016 TEOG tercih yerleştirme sonuçları MEB tarafından erişime açıldı. Sonuçları sorgulamak için haberimizdeki linkten faydalanabilirsiniz. 8’inci sınıf öğrencisinin heyecanla beklediği TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel eğitimden ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları ile oluşan Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre öğrenci alan devlet liselerine yerleştirme sonuçları belli oldu. Öğrenciler, www.meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr adreslerinden, T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuçlarını öğrenebilecek.

TEOG  MEB YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG E-OKUL YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG sonuçları kısa süre önce açıklandı. 2016 TEOG sonuçları açıklanır açıklanmaz sosyal medyada kısa sürede gündeme damga vurdu. İstedikleri liseye girebilmek öğrenciler büyük heyecan yaşadı. 2016 TEOG tercih yerleştirme sonuçlarından liseye yerleşemeyen öğrenciler için nakil yolu 2. şans olarak göze çarpıyor. Peki boş kalan kontejanlar için işlemler ne zaman yapılacak? Nakil işlemleri ise yapılan son açıklamaya göre 15 Ağustos'ta başlayacak.  2016 TEOG tercih yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki kayıtlar ne zaman yapılacak? 

BOŞ KONTENJANLAR 15 AĞUSTOS'TA İLAN EDİLECEK

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ
Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.
15 Ağustos:              Boş kontenjan ilanı
15-19 Ağustos:         1. Nakil Dönemi
19 Ağustos:              1. Nakil Sonuçları
22-26 Ağustos:         2. Nakil Dönemi
26 Ağustos:              2. Nakil sonuçları
29 Ağustos-2 Eylül:  3. Nakil Dönemi
2 Eylül:                      3. Nakil sonuçları

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır. 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarbelirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

OKULLAR 19 EYLÜL'DE AÇILACAK

19 Eylül'de açılacağı belirtilen okulların 3 Ekim tarihine ertelendiği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu ve okulların belirtildiği gibi 19 Eylül'de açılacağı belirtildi.

Okulların açılma tarihinin ertelendiği yönündeki iddialara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama şöyle: “Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır. Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.” açıklamasına yer verildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...