"Gaz bombası stat dışında kullanıldı "

/ Kaynak: CHA
"Gaz bombası stat dışında kullanıldı "

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Galatasaray maçında stat dışında kullanılan gaz bombasının, rüzgarın da etkisiyle tribünlere etki ettiğini, Galatasaray taraftarının ise gazdan etkilenmemesi için saha içerisine alındığını bildirdi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Galatasaray maçında stat dışında kullanılan gaz bombasının, rüzgarın da etkisiyle tribünlere etki ettiğini, Galatasaray taraftarının ise gazdan etkilenmemesi için saha içerisine alındığını bildirdi. nbsp;

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Spor Toto Süper Lig'in 31'nci haftasında oynanan Gaziantepspor-Galatasaray maçı öncesi yaşanan gerilimle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Gaziantepspor Kulübü tarafından Galatasaray seyircilerine yaklaşık 6 bin kişilik yer ayrıldığını, Emniyet Müdürlüğü tarafından da müsabaka ile ilgili güvenlik önlemlerinin en üst seviyede alındığı bildirildi.

Gaz bombasından dolayı yaşanan gerilimle ilgili şu ifadelere yer verildi: ''Stadyumun kapıları saat 16.00'da açılmış, Galatasaray taraftarları 1, 2, 3 nolu giriş kapılarından içeriye alınmaya başlanmıştır. Stat giriş kapılarında tüm güvenlik önlemleri alınmış, maça 1,5 saat kala içeriye girmek isteyen çok sayıda Galatasaray taraftarı özellikle 2 nolu giriş kapısına yüklenerek zorla içeri girmeye çalışmışlardır. Bu sırada kalabalık grubun içine biletli ve biletsiz ile sahte biletli olma ihtimali olan kişiler giriş turnikelerine baskı yaparak sıraya girenlerin ezilmesine neden olduklarından, insanların yaralanmalarını ve daha vahim bir olayın meydana gelmesini önlemek amacıyla da Çevik Kuvvet biriminde görevli ve daha önce gaz kursu almış personelimiz tarafından stad dışında gaz kullanılmıştır. Kullanılan gaz bombası rüzgarın etkisiyle stadyum içindeki 2 ve 3 nolu tribünde oturan seyircilere sirayet etmesi üzerine gazdan etkilenen Galatasaray takımı seyircileri daha fazla gazdan etkilenmemesi için görevlilerimiz tarafından saha içerisine alınmış, gazın etkisi geçtikten sonra taraftarlar tekrar tribüne alınmıştır. Müsabaka normal olarak başlamış ve sonuçlanmıştır. Maç bitimi ev sahibi ve misafir takım seyircileri olaysız dağılmış. Galatasaray takım kafilesi ve yöneticileri hava alanından uğurlanmıştır. Yaşanan olaylarla ilgili olarak gerekli araştırma ve inceleme başlatılmıştır.''

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...