Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsa günü 79 bin puanın üzerinde tamamladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Borsa günü 79 bin puanın üzerinde tamamladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,38 yükselişle 79.033,57 puandan kapattı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1.077,92 puan artarken toplam işlem hacmi 3,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,99, holding endeksi yüzde 1,18 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla değer kazancı yüzde 5,51 ile "turizm" sektör endeksinde gerçekleşirken, en fazla azalan sektör endeksi ise yüzde 1,47 ile "madencilik" oldu.

Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün büyük bölümünde dar aralıkta hareket ederken, dolar/TL'deki gevşemenin de etkisiyle kapanışa doğru yükselişe geçti ve günü yüzde 1,38 artışla 79.033,57 puandan tamamladı.

Analistler, yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak perakende satışlar ve ÜFE verilerinin piyasanın yönü üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...