Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimlerine FETÖ anketi

Düzenleyen:
Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimlerine FETÖ anketi

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanlığı aile sağlığı merkezlerine yazı gönderdi. FETÖ bağlantılarının olup olmadığı sorulan 5 soruluk ankette ve FETÖ/PYD üyesi olduğu düşünülen isimlerin de bildirilmesi istendi.

Sağlık Bakanlığı Aile Sağlığı Merkezleri'ne 5 soruluk bir anket göndererek aile hekimleri ve çalışanlarının FETÖ ile bir bağlantıları olup olmadığını sordu. Ankette ayrıca FETÖ üyesi olduğunu düşündükleri isimlerin de bildirilmesi istendi.

KAPALI ZARF İLE İLETİLECEK

İlçelerdeki toplum sağlığı merkezlerinden, aile sağlığı merkezlerine gönderilen yazıda şunlar yazıldı:

"İlgili sayılı yazıya istinaden kurumunuzda görev yapan her pozisyondaki personellerden Milli Güvenliğimize tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PYD iltisakı, aidiyeti ve irtibatı bulunabilecek personellerin tespiti ile ilgili form ekte tarafınıza gönderilmiştir. Ekteki form tüm Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve personeller tarafından doldurularak kimsenin göremeyeceği kişisel olarak kapalı zarf ile tarafımıza iletilmesi hususunda; Gereğini ivedilikle rica ederim." denildi.

5 SORU YER ALDI

Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili personel beyan formu başlıklı ankette de kurum adı, personel adı gibi bilgilerin altında şu 5 sorunun yer aldığı görüldü.

Belgenin içerisinde yer alan ankette aile hekimlerine şu sorular soruluyor:

1-) Bank Asya Bankasına tasarruf mevduat hesabı açıp, hesaba para yatırdınız mı? Hesap açtıysanız hesabınızı hangi amaçla açtınız? Hesabınızı kapattıysanız hangi tarihte kapattınız?

2-) Siz Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ/PYD) okullarında okudunuz mu ya da çocuklarınız okudu mu?

3-) Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PYD) ait olan Zaman, Sızıntı ve Gonca gibi gazate ya da dergilere üyeliğiniz var mı? Var ise üyeliğinizi hangi tarihte sonlandırdınız?

4-) Yurt dışına çıktınız mı? Çıktıysanız hangi amaçla çıktınız ve hangi tarihte ya da hangi yıl çıktınız?

5-) ÇALIŞTIĞINIZ KURUMDA Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PYD) aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğunu bildiğiniz personelin olup olmadığına dair beyanınızı yazınız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...