Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emire, Gül desteği

/ Kaynak: İHA
Emire, Gül desteği

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cuumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Kuveyt Emiri El Sabah'ın Köşk'ün merdivenlerinden çıkarken zorlanması üzerine Cumhurbaşkanı Gül ve koruması koluna girerek emire yardım etti.

Cuumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelen Kuveyt Emiri El-Sabah'ın başkentteki ilk durağı Anıtkabir oldu. Atatürk'ün mozolesine çıkarken merdivenleri kullanmayan Kuveyt Emiri, asansörle mozoleye geldi. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan El-Sabah, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
##tgvideo##
Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü'ne geçen El-Sabah, Cumhurbaşkanı Gül tarafından resmi törenle karşıları. 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke ulusal marşlarının çalınmasının ardından Kuveyt Emiri El-Sabah şeref kıtasını 'Merhaba Asker' diyerek selamladı.

Karşılama törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Kuveyt Emiri El Sabah'ın Köşk'ün merdivenlerinden çıkarken zorlanması üzerine Cumhurbaşkanı Gül ve koruması koluna girerek emire yardım etti. Gül ve El-Sabah, Çankaya Köşkü'nün şeref kapısı önünde tokalaşarak basına poz verdi. Gül ve El-Sabah daha sonra görüşmelere geçti.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...