Karşı adım geldi! 'Savaşa hazırlanın' talimatı!

Düzenleyen:
Karşı adım geldi! 'Savaşa hazırlanın' talimatı!

DÜNYA Haberleri

Moskova’nın Ukrayna’yı yarımadada silahlı sabotaj eylemlerine kalkışmakla suçlamasının ardından Kiev’den karşı adım geldi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik, Kırım'da son günlerde yaşanan hareketliliğin ardından, yarımadada 'terör saldırısı hazırlığı' iddiasıyla iyice arttı.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ülkenin güvenlik güçlerine savaş hazırlığının artırılması talimatı verdi. Poroşenko'nun açıklamasının ardından Rusya, Ukrayna sınırına askeri sevkiyat başlattı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada "Rusya'nın işgal altındaki Kırım'da provokatif faaliyetlerde bulunması ve Donbas'ta gerginliği artırması" nedenlerinden dolayı Poroşenko'nun güvenlik güçleri ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir toplantı yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Poroşenko'nun bütün güvenlik güçlerine Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine, Ulusal Muhafız Birliğine, sınır güçlerine ve istihbarat servisine savaş hazırlığının artırılması talimatı verdiği belirtildi.

Poroşenko'nun, Kırım idari sınırı ve Donbas çatışma hattında bu hazırlığın artırılmasını özellikle emrettiği vurgulanan açıklamada, stratejik noktalarda herhangi bir terör saldırısı ihtimaline karşılık da gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik karar alındığı bildirildi.

RUSYA'DA GÜVENLİK TOPLANTISI

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, akşam saatlerinde Güvenlik Konseyi'ni topladı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, toplantıda Kırım'da güvenlik güçlerinin önlediği terör saldırısı ile bağlantılı olarak, halkın ve hayati öneme sahip yerlerin güvenliğinin sağlanması için ilave tedbirler uygulanması konularının ele alındığı bildirildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...