Gülen'in iadesi kampanyasında 100 bin imza toplandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gülen'in iadesi kampanyasında 100 bin imza toplandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iadesi için Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde başlatılan kampanyada hedeflenen 100 bin imzaya ulaşıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde başlatılan kampanyada hedeflenen 100 bin imzaya ulaşıldı.

İmza kampanyasını başlatan ABD'deki Türk toplumu temsilcileri, bunun başarıyla tamamlanması nedeniyle New York'ta basın toplantısı düzenledi.

Kampanyayı hayata geçiren "Türkiye" adlı grup adına konuşan Cahit Oktay, kampanyanın, süresinden önce hedeflenen sayıya ulaşılarak, başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Oktay, "Beyaz Saray'ın koyduğu 100 bin imza limitini henüz üçüncü haftada aşmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz." dedi.
Gülen'in iadesi kampanyasında 100 bin imza toplandı
"Kanlı parasını iade etmeliler"

Türk iş adamı ve aktivist İbrahim Kurtuluş ise İngilizce yaptığı konuşmasında, ABD'de bulunmasından rahatsızlık duydukları Gülen'in, derhal, hiçbir soru olmadan Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin, ABD'nin önemli bir stratejik müttefiki olduğuna işaret eden Kurtuluş, "ABD'deki başkanlık seçimi yarışında Gülen'in kanlı parasını alan siyasetçilerin, bunları iade etmesini" istedi.

Türk halkının adalet istediğini dile getiren Kurtuluş, "Başkan Barack Obama'yı, NATO müttefiki Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olmaya çağırıyoruz. George W. Bush'un dediği gibi, teröristin yanında mısınız, bizim yanımızda mısınız?" diye konuştu.

"Obama yönetimi için durumun ne kadar ciddi olduğunu anlama zamanı." ifadesini kullanan Kurtuluş, Türk-Amerikan toplumu üyelerinden, yerel siyasetçilerle görüşerek durumu anlatmalarını istedi.

Kurtuluş, 11 Eylül'den sonra özellikle New York'taki toplu taşıma araçları ve metro istasyonlarında yaygın olarak asılan "Herhangi şüpheli bir şey görüyorsanız, söyleyin" yazısını hatırlatarak, "Pocono'da bir terörist oturuyor, gereğini yapın." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...