Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye insani yardım

Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye insani yardım

GÜNDEM Haberleri

Türk Kızılayınca temin edilen 10 tır insani yardım malzemesi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderildi.

Derneğin Kilis Ekip Başkanı Hakan Sarı, yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç karışıklık ve savaş ortamından etkilenen kişilerin mağduriyetinin giderilebilmesi için "Suriye Krizi İnsani Yardım Operasyonu" kapsamında başlatılan çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğünü belirtti.

İnsani yardım faaliyetlerinin yanında sınır geçişlerinde oluşabilecek sıkıntıları önlemek için koordinasyonun sağlandığını anlatan Sarı, şöyle konuştu:

"Başkanlığımızın sorumluluk sahasında bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan bugün 10 tır insani yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi. Bu yılın 7 ayı sonunda toplam 2 bin 130 araç geçişi sağlanmıştır. Yardımların yüzde 75'i gıda, 15'i sağlık, 10'u gıda dışı insani yardım malzemelerinden oluşuyor. Bağışçıların 314'ü bireysel, 355'i ise kurumsal. Toplamda 669 bağışçı Kilis'i kullandı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...