Kurunun yanında yaş yanmasın

Düzenleyen:
Kurunun yanında yaş yanmasın

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım kurmaylarına, “Somut belge ve bilginin yanında vicdanınızla da hareket edin. Kimsenin mağdur olmaması için kılı kırk yarın” uyarısı yaptı.

Yücel Kayaoğlu Ankara
Kamudaki FETÖ’cülerin temizlenmesi için yapılan çalışmalar sırasında mağduriyetlerin yaşanmaması için Başbakan Binali Yıldırım kurmaylarına “Vicdanınızın sesini de dinleyin. Kimseyi mağdur etmememiz lazım” uyarısında bulundu.
Bakanlar Kurulunun hafta başında yapılan toplantısında, kamu kurumlarındaki FETÖ’cülerin ayıklanması konusundaki çalışmalar masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre bazı bakanlar YÖK’ün FETÖ’cü olarak bildirdiği listedeki bazı akademisyenlerin rektörlük seçimleri sebebiyle rakibini elemine etmeye dönük ‘asılsız ihbarlara’ dayandığını dile getirdi. Bir bakan, “İki rektör adayından biri diğerini FETÖ’cü olarak ihbar ediyor. YÖK de buna dayanıp işlem yapıyor. Bu tip uygulamalar olmamalı. Somut bilgi ve belgeye dayanan ayıklamalar yapılmalı. Mağduriyetler yaşanıyor” dedi. Bunun üzerine, Başbakan Yıldırım’ın “Her ne kadar somut belge ve bilgi de olsa, yine de vicdanımızla hareket etmeyiz. Vicdanımızın sesine de kulak vermeliyiz. Kimsenin mağdur olmaması için kılı kırk yarın. Bir hata olmuşsa elbette düzeltilir. Ama çok dikkatli olmalıyız. En küçük bir şüphe olmadan bu işleri halledelim” dediği belirtildi. Bazı vakıf, dernek ve okullarla ilgili de yanlışlıklar yapıldığına dair bilgilerin gelmesi üzerine Yıldırım, KHK’larla ilgili koordinatör görevi yürüten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a listelerin yeniden gözden geçirilmesi talimatını verdi. Bazı vakıf, dernek ve okullarla ilgili kapatma kararının bir sonraki KHK ile geri alınabileceği belirtildi.
FETÖ’CÜ BANKADA HESABI OLANLAR
17-25 Aralık operasyonlarından sonra FETÖ’cü bankadaki parasını çekmeyenler veya bu bankaya para yatırmaya devam edenler de kamudaki ayıklamalarda baz alınıyor. Ancak, bazı hesap sahiplerinin hesaplarında 4 lira, 8 lira veya 40-50 lira gibi küçük miktarda paraların olduğu tespit edildi. Bakanlar Kurulunda bu konuda gündeme geldi. Bu tip hesap sahiplerinin yanlışlıkla parayı bankada unutmuş olabileceği veya paranın çekilmesine rağmen banka tarafından hesabın kapatılmamış olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Bu durumda olanların açığa alınmalarına gerek olmadığı da dile getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...