Bakan Işık: O pilotlar geri çağrılacak

Düzenleyen:
Bakan Işık: O pilotlar geri çağrılacak

GÜNDEM Haberleri

OHAL kapsamında çıkartılacak 4. KHK ile F-16 pilotu dahil 265 pilot alınması planlanıyor. FETÖ nedeniyle ordudan ayrılmak zorunda kalan pilotlar da geri dönebilecek.

İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sorularını cevaplayan Işık, NATO üyesi ülkelerin 15 Temmuz sonrasındaki tavırlarıyla Türk halkının güvenini kaybettiğini belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin acil durumlar için yeterli sayıda pilotu olduğunu dile getiren Işık, "Hava Kuvvetleri’nin kalitesini artırmak için pilot alımı yapılacak. Geçmişte FETÖ’cüler tarafından mülakatlarda elenen veya mobbing yöntemleriyle ayrılmak zorunda bırakılanlar geri çağrılacak" ifadelerini kullandı. Yapılan reformlara dönük eleştirilere de cevap veren Işık, şöyle devam etti: Sayın Başbakanımızın ifadesi ile 150 yıldır yapılamayan birçok düzenlemenin uygulamasını yapıyoruz. Dünyada hiçbir ülke eline silah verdiği adamı denetimsiz bırakmamış. Halk darbeyi sandıkta mahkum etmek yerine sokakta engelledi. Burada halk bütün siyaset kurumuna mesaj verdi; ‘Beni bir daha sokakta darbe engellemek zorunda bırakmayın...’ 

SİVİL HAVACILIĞA GEÇENLERE ÇAĞRI

TSK'dan ayrılarak sivil havacılığa geçen pilotlara da çağrı yapılacak. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden mezunları da başvuru yapabilecek. F-16 pilotu dahil 265 pilot alınması planlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...