Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhanet şebekesinin büyük başları firarda

Düzenleyen:
İhanet şebekesinin  büyük başları firarda

GÜNDEM Haberleri

Bir numaralı hain Fethullah Gülen 1999’dan beri ABD’de. Onun tetikçileri Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, eski savcılar, emniyetçiler ve iş adamları da firari

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturmave davalar sebebiyle yurt dışına kaçan şüphelilere, darbe girişimine katılan askerler de eklendi. Darbe sonrasında TSK’dan ihraç edilenlerin bir kısmı firar etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise vatandaşlardan, FETÖ ile ilişkili olduğunu bildikleri isimleri emniyet ve savcılıklara bildirmelerini istedi. Derlenen bilgilere göre, FETÖ yüzünden haklarında yakalama kararı olan bir numaralı sanık Fethullah Gülen dâhil birçok şüpheli yurt dışında bulunuyor. Darbenin başarısız olmasının ardından FETÖ’nün bazı üyeleri yurt dışına kaçtı. Bazılarının terör örgütü PYD’ye sığındığı tespit edildi. Bu durum, “PKK ile FETÖ arasında ileri boyutta iş birliği” kuşkularını artırdı. Kandil’deki terör örgütü yöneticilerinin, bu kişilere ilişkin kendilerine bağlı teröristlerden bilgi istediği belirlendi.
KAÇAN GENERALLER 
Darbenin ardından 9’u general olmak üzere 200 civarında asker firari durumda. Kaçan üst rütbeli subaylar arasında iki tümamiral, 4 tuğamiral ve bir tuğgeneral bulunuyor. Eski Gölcük Üs Komutanı Tümamiral Hayrettin İmren, eski Kuzey Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ve eski Güney Grup Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici de bunlardan. Donanma Komutanı Veysel Kösele’yi alıkoyan askerleri komuta ettiği bildirilen söz konusu isimler, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından kaçtı. Firar eden amirallerden İrfan Arabacı’nın da yetki alanında olmamasına rağmen darbe girişiminin olduğu gece karargâhtaki harekât merkezinden emir yağdırdığı kaydedildi.
TANKLARI ŞEHRE GÖNDERDİ
Darbe sırasında hazırlanan atama listesinde yer alan Tuğgeneral Ali Kalyoncu’nun tank ve zırhlı araçları Ankara merkeze gönderme emrini verdiği belirtildi. Darbenin başarısız olmasının ardından Kalyoncu firar etti. TSK’daki kumpasla alakalı haklarında yakalama kararı çıkarılan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ve Tuğamiral Ali Suat Aktürk’ün ifadeleri alınamamıştı. İhraç edilen Uğurlu, ABD’den sığınma talep etti. Uğurlu, ABD’nin Virginia eyaletindeki NATO karargâhında görevliydi. 
HAVA KUVVETLERİ İMAMI!
Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan hemen sonra salıverilen FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz de kayıp. Adli kontrol şartıyla salıverilen Öksüz’ün yakalanması için çalışmalar aralıksız sürüyor.  2002’den bu yana 109 kez yurt dışı seyahati yapan Öksüz’ün aracını Sakarya’da bırakıp ayrıldığı öğrenildi. Darbe gecesi Öksüz’ün, FETÖ teröristlerine Pensilvanya’nın talimatlarını ilettiği ve “darbe fetvası” verdiği ileri sürülüyor. Öksüz’ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim’e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Gülen’i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor. Atina Büyükelçiliğinde görevli Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Albay Halis Tunç’tan haber alınamıyor. 
49 ‘GAZETECİ’ DE KAYIP
Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ soruşturmalarında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 89 kişiden 40’ı yakalandı. 49 şüpheli ise aranıyor. Arananlardan Abdullah Abdulkadiroğlu, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Kamil Maman, Mahmut Hazar ve Selahattin Sevi’nin darbe girişiminden sonra, Ahmet Dönmez, Turan Görüryılmaz ve Ufuk Emin Köroğlu’nun ise 15 Temmuz’dan önce farklı tarihlerde yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi. Şüphelilerden Fatih Akalan’ın deniz yoluyla, diğer şüphelilerin ise hava yoluyla ülkeden ayrıldığı kaydedildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer gazeteciler Cevheri Güven, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Kerim Gün, Levent Kenez, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur ve Mürsel Genç de hâlen aranıyor.
ŞİKE KUMPASÇILARI DA KAÇTI
FETÖ’nün futbolda şike kumpasına ilişkin soruşturma kapsamında aranan eski Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, eski Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, eski Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve avukat Halil İbrahim Koca adreslerinde bulunamadı. Diğer firari FETÖ zanlıları şöyle: Emre Uslu, Sinan Dursun, Muammer Akkaş, Zekeriya Öz, Celal Kar, Fikret Seçen, Cihan Kansız Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek, Abdullah Büyük, eski futbolcu Hakan Şükür, “Keşke albay olsaymışım, bu sürece daha fazla katkım olurdu” diyen darbeci Prof. Dr. Osman Özsoy ve Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı koyan eski polislerden bazıları.

İhanet şebekesinin  büyük başları firarda

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...