İsviçre'den destek: Erdoğan şu anda ne yapıyorsa haklıdır

Düzenleyen:
İsviçre'den destek: Erdoğan şu anda ne yapıyorsa haklıdır

DÜNYA Haberleri

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yves Rossier, Türk Hükümeti’nin darbecilere yönelik tutumunun doğru olduğunu ve Türkiye’ye yönelik “tehditkâr” ve “agresif” açıklamaları doğru bulmadığını belirtti.

Gazetecilerin, hükümetin darbe sonrası aldığı tedbirlerin endişe verici olup olmadığının sorulması üzerine Rossier, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesini temizlemeye çalışıyor ve hafife alınmamalıdır. Hukuk devletinin terkedilmesi felaket olurdu ama bakın AK Parti ve muhalefet partileri darbeye karşı birleşti ve darbeye verilen cevap da gayet normal. Darbe bir felakettir. İsviçre’de ordunun meclise saldırdığını düşünün, aynı şekilde tepki verirdik ve tutuklamalar yapardık. Batı ülkelerinin Türkiye’ye yönelik tehditkâr ve agresif açıklamaları da bırakması lazım” dedi.

‘HÜKÜMETİN YANINDAYIZ’

İsviçre’nin darbeye karşı seçilmiş Türk hükümetinin yanında olduğunu söyleyen Rossier, “Türkiye, özellikle AK Parti ve Erdoğan döneminde büyük ilerleme kaydeden modern bir toplum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...