Bir umutla geldi geçti

Düzenleyen:
Bir umutla geldi geçti

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'deki bir senelik görev süresinde bekleneni veremeyen Vitor Pereira'nın sarı-lacivertli takımdaki kariyeri hayal kırıklıklarıyla geçti.

İşte kısa film gibi sonu problemli ve biten Pereira gerçekleri;
Ne dedi ne yaptı! 
İmza töreninde Fenerhahçe'nin ofansif oynayan bir takım olacağını dile getiren Pereira, "Rakibi sürekli baskı altına alan, sürekli hücumu düşünen bir takım olacağız çünkü büyük takımlara böyle oynamak yakışır" ifadelerini kullansa  hiçbir zaman beklenen hücum gücüne ulaşamadı. Fenerbahçe ligi altıncı sırada tamamlayan Galatasaray'dan bile az gol attı. 
Elemeleri geçemedi
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Shakhtar ile eşleşen Fener, Ukrayna ekibine elenmişti. Pereira'nın 3-0 sona eren deplasmandaki maçta skor 1-0'ken rakip futbolcuyu iterek atılması Fenerbahçe'nin dağılmasına neden olmuştu. Bu sezon da Monaco’ya elendi. 
Şampiyonluk kaçtı
Robin van Persie, Nani, Kjaer, Markovic, Ozan Tufan ve Volkan Şen gibi yıldız transferlerine rağmen Avrupa'dan elenen Fenerbahçe'nin yüzü Pererira yönetiminde ligde de bir türlü gülmedi. Hem futbol hem de puan anlamında Şenol Güneş'in Beşiktaş'ının gerisinde kalan Pereira, sürekli geriden takip ettiği rakibinin de puan kaybedeceği iddiasından fazlasını ortaya koymayı başaramadı. 
Galatasaray'ı yenemedi
Galatasaray'ı hem Kadıköy'de hem de Arena'da oynanan maçlarda yenme başarısı gösteremeyen Pereira, Türkiye Kupası finalinde de rakibine mağlup olunca Galatasaray'a Avrupa biletini kendi eliyle teslim etti. Fenerbahçe'nin ligde oynadığı her iki maçta da Galatasaray'ı yenemediği son sezon 1998-1999'du. Tüm bunlar Pereira’nın kredisini bitirdi. 
Yıldızlarla problem yaşadı
Fenerbahçe'deki yıldız futbolcularla da arasını bir türlü iyi tutmayı başaramayan Pereira, başta Robin van Persie ve vatandaşı Nani olmak üzere çok sayıda oyuncuyla problem yaşadı. Caner'in kadro dışı kalarak takımdan ayrılma nedenlerinden biri olan Pereira, Nani'nin "Sezon boyunca takım olmayı başaramadık" sözleriyle hedef tahtasına kondu. 
Sorumluluktan kaçtı
Başarısız sonuçların ardından hiçbir zaman sorumluluğu üstlenmemesiyle dikkat çeken Portekizli hoca, Monaco maçının ardından Şampiyonlar Ligi'nin çok erken başladığını ifade ederek UEFA'nın takvimini ve sahanın zeminini eleştirmişti. Büyük transferler yapmadıklarını dile getiren Pereira'nın eleştirilerinden yönetim kadrosu ve transfer edilen futbolcular da nasibini almıştı. > UĞUR AKTAN

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...