Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'in görevden aldığı Bilalov zehirlendi

/ Kaynak: CHA
Putin'in görevden aldığı Bilalov zehirlendi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yolsuzluk iddiaları nedeni ile görevden aldığı Soçi 2014 Kış Olimpiyatları eski başkan yardımcısı Ahmet Bilalov zehirlendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yolsuzluk iddiaları nedeni ile görevden aldığı Soçi 2014 Kış Olimpiyatları eski başkan yardımcısı Ahmet Bilalov zehirlendi. Rusya'da aleyhine açılan davalar nedeni ile bir süredir Almanya'da bulunan Bilalov'un kanında yüksek derecede arsenik ve molibden bulundu. nbsp;

Interfax'ın Frankfurt'ta Bilalov'un tedavisinin yapıldığı klinikle yaptığı görüşmede, Rusya vatandaşının Ekim 2012'den bu yana tedavi talebinde bulunduğunu söyledi. Bilalov'un spor yaptığı ve sağlıklı bir yaşam sürdüğü için iç organlarının ciddi oranda zarar görmediği ifade ediliyor.

Klinik'e göre Bilalov kendisini iyi hissetse de, tedavisi için hastanede bir müddet daha kalması gerekiyor. Bilalov'un testlerinde üç kat daha fazla arsenik ve normal seviyesinin çok üzerinde molibdene rastlandı.
Bilalov basında yer alan haberler üzerine hafta sonu yaptığı açıklamada vücudunda yüksek oranda civa bulunduğu iddialarını doğrulamıştı. Almanya'dan Moskova'ya döndüğünde polise durumu bildirmeyi düşündüğünü ifade eden Bilalov, ''Maalesef, bilgileri doğrulamak zorundayım. Vücudumda yüksek oranda civa var.'' dedi.

Moskova'daki ofisine civanın nasıl geldiği ve zehirlenmesini kimin istediği ile ilgili komplo teorilerine girmek istemediğini kaydeden Bilalov, ''Moskova'ya döndüğümde yasal işlem başlatacağız. Yetkililer tüm bu şüpheleri ortadan kaldıracaktır.'' ifadelerini kullandı.

Rusya İçişleri Bakanlığı ise Bilalov'un zehirlenmesi ile ilgili kendilerine herhangi bir dosya ya da bilgi ulaşmadığını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...