Azerbaycanlı turist sayısında artış

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Azerbaycanlı turist sayısında artış

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Azerbaycan'dan Türkiye'ye giden turist sayısında arttığını söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları (THY) ve Azerbaycan Hava Yolları (AZAL), Azerbaycan ve Türkiye arasındaki turizm potansiyeli konusunda Azerbaycanlı turizmcilerle bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Bakü'de düzenlenen toplantıya Türkiye'nin Bakü Büyükelçi İsmail Alper Coşkun, AZAL Başkan Yardımcısı Eldar Hacıyev, THY Bakü bürosu yetkilileri, turizmciler ve gazeteciler katıldı.

Büyükelçi Coşkun toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da yakın tarihindeki en kritik günlerinden birini atlattığını söyledi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'nin geleceğini hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten Coşkun, bu saldırının vatandaşların devletle bir olması suretiyle defedildiğini vurguladı.

Daha sonra alınan önlemlerden, olağanüstü hal ilan edilmesinden bahseden Coşkun, hukuk açısından meşru olan bu uygulamanın hiçbir şekilde seyahat özgürlüğü ve yabancıların Türkiye'ye ziyareti konusunda hiçbir kısıtlama öngörmediğini kaydetti.
Coşkun, "Türkiye'de asayiş berkemaldir. Tehlikeyi kısa süre içerisinde geride bıraktık. Türkiye'de olağan yaşama dönülmüştür. Bu hem İstanbul, hem de tatil beldelerimiz için söz konusudur. Yaşanların geride bırakıldığı hususunda müsterih olabilirsiniz." şeklinde konuştu.
Büyükelçi Coşkun, "Azerbaycan'dan Türkiye'ye giden turist sayısında artış olduğunu gözlemliyoruz." dedi.

AZAL Başkan Yardımcısı Hacıyev, THY ve AZAL'ın İstanbul'a günlük toplam 9 uçuş gerçekleştirdiğini bildirdi. 15 Temmuz sonrasındaki günlerde İstanbul'a giden yolcu sayısında çok az azalma görüldüğünü, diğer illere yapılan seferler da dikkate alındığında Türkiye'ye giden yolcu sayısının arttığını kaydetti.
Hacıyev, "Geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yılın temmuz ayında Antalya'ya giden Azerbaycanlı yolcu sayısının iki kattan fazla arttığını görüyoruz. Bodrum, İzmir, Dalaman yönünde de artışlar var." bilgisini verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...