Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş'a 5 yıl hapis istemi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Demirtaş'a 5 yıl hapis istemi

POLİTİKA Haberleri  / DHA

HDP lideri Selahattin Demirtaş ve HDP'li Sırı Süreyya Önder hakkında 5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında, 2013 yılında İstanbul’da katıldıkları Nevruz etkinliğinde yaptıkları konuşmada terör örgütünü ve örgüt lideri Abdullah Öcalan’ı övdükleri gerekçesiyle “Terör örgütü propagandası” suçundan 5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından hazırlanan iddianamede Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il yönetimi ve Halkın Demokratik Kongresi (HDK) tarafından 17 Mart 2013 tarihinde İstanbul Kazlıçeşme’de Nevruz etkinliği düzenlendiği belirtildi.
İddianamede, “Bu etkinlikte PKK terör örgütü ve örgüt lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Terörist başının övüldüğü etkinliğe katılan şüpheliler Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder yaptıkları konuşmalarda terör örgütünü ve terörist başını övdüler” denildi.
İFADEYE GELMEDİLER
Demirtaş ve Önder’in milletvekili olmaları nedeniyle dokunulmazlıklarının kaldırılmasının talep edildiği, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin ardından da haklarında soruşturma yapıldığı, savunmalarını vermek üzere çağrıldıkları ancak ifadeye gelmedikleri ve haklarında bu iddianamenin düzenlendiği belirtildi.
‘DEVLETİN SİYASAL KİŞİLİĞİ OLAN ŞÜPHELİLERDEN TERÖRİST FAALİYETLERİ ÖVEN İFADELERDEN UZAK DURMASINI BEKLEME HAKKI VARDIR’
Demirtaş ve Önder’in suç içerdiği öne sürülen konuşmalarına yer verilen iddianamede, “Şüpheliler, TBMM’de temsil edilen bir siyasi partinin milletvekilleridir. İstanbul’da yapılan etkinlikte yaptıkları konuşmalarda kullandıkları ifadeler, ülke topraklarının bir kısmını yaygın şiddet ve terör eylemleriyle devlet idaresinden ayırıp yerine Marksist Leninist ilkelere dayalı bağımsız bir Kürdistan devleti kurmak olan ve 1984 yılından beri ülkemiz genelinde silahlı eylemler gerçekleştiren, niteliği yargı kararları ile tescil edilmiş PKK/KCK terör örgütünü ve liderini övücü niteliktedir. Devletin, siyasal kişiliği olan şüphelilerden, ülke içindeki terörist faaliyetleri meşru gösteren, öven ifadelerden uzak durmasını beklemek hakkı vardır” denildi.
5 YILLA YARGILANACAKLAR
İddianamede her iki şüphelinin “Terör örgütü propagandası” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamalarını istendi. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...