BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Meyveli Sarıyer tatlısı MALZEME: 1 gk. un, 200 gr. katıyağ, 1 paket kabartma tozu, 10 adet yumurta. Süslemek için: 1 adet kivi, çilek veya vişne, 1 adet muz.



Meyveli Sarıyer tatlısı MALZEME: 1 gk. un, 200 gr. katıyağ, 1 paket kabartma tozu, 10 adet yumurta. Süslemek için: 1 adet kivi, çilek veya vişne, 1 adet muz. Şurup için: 4 su bardağı su, 1 kg. şeker, 1 adet limo nsuyu, 1 su bardağı kayısı marmelatı. HAZIRLANIŞI: Şurup için su ile şekeri kaynatın. Ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edin. Ocaktan alıp soğutun. Un, yağ, kabartma tozu ve yumurtaları yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp 20 dakika dinlendirin. Hazırladığınız hamuruyağlanmış küçük kalıplara doldurun. Orta sıcaklıktaki fırında kabarana kadar pişirin. Kalıplardan çıkarıp şerbete atın. Birkaç dakika sonra delikli kepçe ile şuruptan çıkarıp servis tabaklarına alın. Kenarlarını meyvelerle süsleyip kayısı marmelatı ile servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 99370
    % -0.47
  • 5.6109
    % -2.33
  • 6.3463
    % -2.11
  • 7.3974
    % -2.47
  • 237.819
    % -2.27
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT