Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adana’nın milli eğitim imamı yakalandı

Düzenleyen:
Adana’nın milli eğitim imamı yakalandı

GÜNDEM Haberleri

ADANA’da Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturmaları kapsamında öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda, ’milli eğitim imamı’nın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terör ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubelerine bağlı ekiplerin FETÖ/PDY’nin milli eğitim içerisindeki yapılanmasını ortaya çıkarmaya yönelik yaptığı çalışmalarda, 23 farklı adrese operasyon düzenlendi. Anadolu Öğretmen Lisesi’nde görev yapan ve ’milli eğitim imamı’ olduğu ileri sürülen Mehdi Orhan ile birlikte, 10 idareci, okul müdürü ve öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, dijital malzemeler, kendi aralarında yaptıkları sohbet ile ilgili belgeler ve Fetullah Gülen ile ilgili kitaplar ele geçirildi. 
 
TAYİN VE SOHBETLERİ ORGANİZE EDİYORDU
 
Gözaltına alınan Mehdi Orhan’ın okullardaki öğretmenler arasındaki sohbetleri organize ettiği, FETÖ / PDY üyelerinin tayinlerine yön verdiği tespit edildi. Ayrıca yapılan aramalarda çıkan bir belgede okullardaki örgüt üyelerinin "öğretmenlere hediye götürmesi, onları sürekli sohbete davet etmesi, sohbette ne yapılması gerektiği, terör örgütünün yayın organlarına abonelik faaliyeti yapılması gerektiği, burs, kurs ve himmet çalışması, kurban bayramında et ve deri toplanması" yönünde talimatı olduğu ortaya çıktı. 
 
Gözaltına alınan Mehdi Orhan ile birlikte meslek lisesi öğretmeni Mustafa Yılmazcan sağlık kontrolünden geçirildi. Ekiplerin operasyonunda evlerinde bulunamayan 13 öğretmen hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...