Eşinin evinin önünde bomba patlatan koca yakalandı!

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Eşinin evinin önünde bomba patlatan koca yakalandı!

GÜNDEM Haberleri  / dha

Bursa’da, dün akşam saatlerinde kendi yaptığı basit bomba düzeneğini, ayrı yaşadığı eşinin evinin önünde patlatan 41 yaşındaki Mehmet Ali Yakut, sırtındaki çantayla gezerken polis ekiplerince nefes kesen kovalamaca sonunda yakalandı.

Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Yakut’un sırtındaki çanta, bomba imha ekiplerinin kontrolünde açıldı. Çantadan çakmak gazı, torpil, maytap, tornavida, makas ve kağıt parçaları çıktı.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Ali Yakut’un eşi 34 yaşındaki Kadriye Yakut, 9 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk etti. İşsiz Mehmet Ali Yakut, dün akşam saatlerinde, kendi hazırladığı ve içerisinde çivi, maytap, torpil ve bilye bulunan basit bomba düzeneğini eşinin yaşadığı Ulus Mahallesi Aynur Sokak’taki evinin önüne getirdi. Burada bir süre bağırarak tehditler savuran Yakut, ardından hazırladığı bombayı evin önündeki mazgala yerleştirerek patlattı. Patlamanın ardından çevre sakinleri büyük korku ve panik yaşarken, patlayıcının içinde bulunan bilye ve çivi parçaları da birçok evin camına isabet ederek hasara yolaçtı.

NEFES KESEN KOVALAMACAYLA YAKALANDI

Dün akşam meydana gelen olayının ardından Mehmet Ali Yakut, kaçtı. Terörle Mücadele Şubesi ve Asayiş büro ekipleri Yakut’un peşine düştü. Yakut’un eşkalini alan ekipler gidebileceği adresler çevresinde önlem aldı. Bu sırada sırtından çanta ve Beşiktaş forması bulunan Mehmet Ali Yakut, Yavuzselim Mahallesi’nde polisler tarafından görüldü. Polis ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan Yakut, kaçmaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamacayla bir evin çatısına çıkan Yakut, daha sonra aşağıya inerek çıkmaz bir sokakta Yıldırım Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekipleri tarafından kıstırılarak yakalandı.

ÇANTA, BOMBA İMHA UZMANI TARAFINDAN AÇILDI

Polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen Yakut, sırtında bulunan çantayı yolun kenarına fırlattı. Güvenlik önlemli alan polis, çantanın çevresini emniyet şeridi ile kapattı. Daha sonra bölgeye bomba imha uzmanı ile olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen bomba imha uzmanı çantayı kontrollü bir şekilde açtı. Çantanın içerisinden maytap, torpil, çakmak gazı, tornavida, makas, yapıştırıcı ve kağıt parçası çıktı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...