YTB Başkanı Bülbül: AB değerler birliği olmaktan hızla uzaklaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
YTB Başkanı Bülbül: AB değerler birliği olmaktan hızla uzaklaşıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

YTB Başkanı, Bülbül, Avrupalı liderlerin Türkiye’deki olayları çarpıttığını ve bu durumun AB’nin değerleriyle uyuşmadığını belirterek, "AB, değerler birliği olmaktan hızla uzaklaşıyor.” ifadesini kullandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, Avrupalı liderlerin Türkiye’deki olayları çarpıttığını ve bu durumun AB’nin değerleriyle uyuşmadığını belirterek, "AB, değerler birliği olmaktan hızla uzaklaşıyor.” ifadesini kullandı.

YTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu’nun katılımıyla YTB merkez binasında Türkiye Stajları programı birinci döneminin sertifika töreni düzenlendi. Burada konuşan Bülbül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından Batı’nın sergilediği tavrı eleştirdi.

Bülbül, Avrupa’nın Türkiye’de demokrasi ve medya özgürlüğü konusunu çarpıttığını kaydederek, “Batı basını sadece Cumhurbaşkanımızı destekleyenlerin sokaklara döküldüğünü söyleyerek sağcısıyla, solcusuyla, dindarıyla, laikiyle toplumun tüm kesimlerinin meydanlara indiğini görmüyor, görmek istemiyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Avrupalı liderlerin açıklamalarına ilişkin Bülbül, “AB’nin temel kriterlerine, değerlerine göre bu açıklamaları yapan ülkeleri değerlendirsek, her halde bu ülkelerin AB üyeliğinin sorgulanması gerekir. Belki de bazı ülkelerin AB kriterleri açısından üyeliklerinin düşürülmesi bile düşünülebilir. Bu anlamda AB, değerler birliği olmaktan hızla uzaklaşıyor.” dedi.

"Batı, başarısız darbeden memnun değil"

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu da darbe girişimin ardından Batı’nın takındığı tavra ve Batı medyasının yayınlarına ilişkin, Türk halkının iradesiyle darbe girişimine tepki göstermesini gözardı ettiklerini vurguladı.

Bunun yerine, sivillerin darbeci askerleri etkisiz hale getirmesinin manşetlere taşındığını kaydeden Yeneroğlu, yaşananların çarpıtıldığının altını çizdi.

Atılan manşetlerin Batı’nın gerçek tarafını gösterdiğini belirten Yeneroğlu, “Bu manşetler Batı’nın Türkiye’deki darbe girişiminin başarısız olmasından duyduğu memnuniyetsizliği ortaya koyuyor.” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...