Faizler düştü diye fiyat artırana dikkat

Düzenleyen:
Faizler düştü diye fiyat artırana dikkat

Ekonomi Haberleri

Mortgage faizlerinde yaşanan indirimle beraber bazı fırsatçılar konut fiyatlarını artırabilir. TÜSODER, bunların deşifre edilmesini ve yaptırım uygulanmasını istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından başta kamu olmak üzere birçok bankanın konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesi tüketicileri sevindirdi. Ancak Tüketici Sorunları Derneğinde (TÜSODER) önemli bir uyarı geldi. Faiz indirimleri ile satışlarda yaşanabilecek kıpırdanmanın, fırsatçılar tarafından "konut fiyatlarının artırılması" şeklinde bir reaksiyona dönüşebileceği belirtiliyor. TÜSODER Genel Başkanı Rıdvan Yıldız, "Türkiye'de FETÖ'nün darbe teşebbüsünün ardından ülke ekonomisini ayakta tutmak adına genel bir fedakârlık yapıldı. Gayrimenkul sektörü elini taşın altına soktu, yüzde 25'e varan indirimler mevcut. Bankalar da kârını düşürdü. Fakat bu iyi niyet göstergelerinin yanında, faiz indirimine karşı konut fiyatlarını artıran bir takım fırsatçılar olabilir. Bunlar deşifre edilmeli ve gereken yaptırımlar uygulanmalı" diye konuştu.
HERKES SEVİNECEK
Konut kredilerinde faiz oranlarının düşürülmesinin tüketiciyi ev almaya teşvik edeceğini dile getiren Yıldız, şöyle devam etti: "Satışların durma noktasına geldiği konut sektörü hareketlenecektir. 'Bu pahalılıkta ben nasıl ev sahibi olacağım' diyen vatandaşa da umut olacaktır. Vatandaşlar ve iş dünyası açısından her yönüyle bir kazanımdır. Bankaların da kâr marjlarının düşmesini göze alması gerekiyordu. Cumhurbaşkanı'nın çağrısını bu yüzden önemsiyoruz. 15 Temmuz öncesi alınan ve ödemesi devam eden krediler de yeni faiz durumlarına göre yeniden yapılandırılmalı ve bu tüketiciler de indirimden faydalanmalıdır."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...