Akıncı demokrasi parkı oluyor

Düzenleyen:
Akıncı demokrasi parkı oluyor

GÜNDEM Haberleri

Ankara ve İstanbul içinde bulunan askerî birlikler, 15 Eylüle kadar taşınacak. Darbe girişiminde üs olarak kullanılan Akıncı üssü gibi diğer şehir içindeki askerî alanlar, vatandaşın kullanımına sunulacak.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinden 3 bin 185 personelin ihraç edildiğini dile getiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bunlardan 9’u general 162’sinin firari olduğunu belirtti. Işık, askeri liselerin kapatılmasına ilişkin de şu açıklamaları yaptı: “Hükümet olarak değerlendirmemiz askeri liselerin Türkiye için bir gereklilik olmadığı yönünde. Türkiye’nin askeri liselere ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Bunu artık üniversite düzeyinde çözeceğiz. Bu karar için bir değişiklik söz konusu değil. Ankara ve İstanbul içindeki birliklerin taşınma hazırlıkları başladı. 15 Eylül’e kadar Ankara ve İstanbul içerisindeki taşınma kararı alınan birliklerin taşınmasını hedefliyoruz. Taşınma bittikten sonra bu alanlar çok büyük oranda halkın kullanımına sunulacak. Mesela, Akıncı’da bir demokrasi parkının yapılması konusunda bir irade var. Kamu için de kullanılabilir. Genelkurmay Başkanlığı’nın şimdilik başka bir alana taşınmasından ziyade, Milli Savunma Bakanlığı’na yeni bir binanın yapılması ve yeni binada faaliyete geçmesi tercihimiz.” “14 Ağustos’a yönelik suikast” iddiaları konusunda da Işık, şunları kaydetti: “14’ünde ‘şöyle olacak’, ‘böyle olacak’, ‘şurada şöyle olacak’ bu biraz da terör örgütünün kendi mensuplarına ‘Aman ha çözülmeyin, konuşmayın, biz bir şeyler yapacağız siz sıkı durun’ gibi bir mesaj olduğunu düşünüyorum daha çok. Fakat her şeyi dikkate almak durumundayız. Çok ağır bir süreç yaşadık. Türkiye, tarihinin en kanlı darbe girişimini yaşadı. Böyle bir süreçten sonra hiçbir şeyi ihtimal dışı görmemek ve gereken her türlü tedbiri almak, teenni ile hareket etmek durumundayız. Ama bu şu anlama da gelmiyor, ‘Her an her şey olabilir’ gibi bir ruh haliyle de devam etmemek lazım.” ANKARA

Akıncı demokrasi parkı oluyor

KALKIŞMANIN MERKEZ ÜSSÜ İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cü askerlerin merkez olarak kullandığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından ‘Demokrasi parkı’ yapılmasına karar verilen Akıncı Üssü ile kalkışmada kullanılan uçak ve helikopterler ilk defa fotoğraflandı. Bombalanan ve büyük çukur açılan Akıncı Üssü pistinde, savcılar incelemelerini sürdürüyor. Üsteki bazı helikopterlerde ise, darbe girişimi sırasında polislerin açtığı ateşin isabet ettiği mermi deliklerinin işaretlendiği görülüyor.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...