FETÖ’cüler oyun görünümlü programla haberleşmişler

Düzenleyen:
FETÖ’cüler oyun  görünümlü programla  haberleşmişler

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Sivas’ta tutuklanan Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi, örgüt içerisindeki haberleşmenin özel şifrelerle girilen ve ilk bakışta araba yarışı oyunu gibi görünen program üzerinden yapıldığını itiraf etti.

FETÖ’nün öğrenci evleri sorumlusu “abi” konumunda olan İ.Y, itirafçı olarak verdiği ifadesinde, örgütün üst düzey abileri tarafından seçimlerde AK Parti dışındaki partilere oy verilmesi yönünde telkinler yapıldığını dile getirdi. Örgüt içerisindeki iki kişi tarafından cep telefonuna örgüt üyelerinin haberleşme için kullandığı “By Lock” isimli programı yüklediğini aktaran İ.Y, şöyle devam etti: “Programı kuran kişi, nasıl çalıştığını, işlevini ve nasıl irtibat kuracağımızı anlattı. By Lock programını 1.5-2 ay kadar kullandım. Aynı kişiler daha sonra telefonuma “Asphalt 8 Airborne” isimli program yükledi. Programın internetteki orijinal sembolü sarı renkliydi. Fakat bana yüklenen programın simgesi kırmızıydı. Oyun görünümlü programa şifreyle giriliyordu. Programı yükleyen kişi giriş için şifre verdi. Diğer kişileri nasıl ekleyeceğimi gösterdi. ‘Asphalt 8 Airborne’ programı örgüt içerisinde sadece ihtiyaç duyulan kişilere yüklenir. Bu programda da aynı By Lock programı gibi bilgi akışı sağlanıyordu.Birini eklemek isteyen kişinin, karşı taraftaki kişinin kod numarasını bilmesi gerekir.”   

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...