En yakınındaki isim Gülen'in hain planını açıkladı

Düzenleyen:
En yakınındaki isim Gülen'in hain planını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Fethullah Gülen’in derin bir asker korkusu olduğunu belirten Ahmet Keleş, “Her asker konusu geçtiğinde askeriyeye, askeriyenin içindeki kahramanlarla bir gün hesap soracağını söylerdi” ifadelerini kullandı.

Ebru KARATOSUN ANKARA
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Gülen’in askeriyeye bakışı ayrıntılı bir şekilde röntgeni çekildi. 5-5’lik olmayan bir cemaat mensubunun askeri okullara giremediğinin anlatıldığı iddianamede, abilerin talimatıyla TSK personeli hakkında Sünni, Alevi, oruç tutan, tutmayan, namaz kılan, kılmayan, kumar ve kadın düşkünü olup olmadığı hususunda bilgi toplanarak fişleme yapıldığı kaydedildi. İddianamede FETÖ liderinin yanında 25 yıl geçirdikten sonra örgütten ayrılan Ahmet Keleş’in ifadesin de örgüt lideri Gülen’in ‘arka planda asker korkusu’ olduğu tespiti yer alıyor. Gülen’in toplantı ve ziyaret odalarında aşırı bir askeriye vurgusunun hissedileceğini ifade eden Keleş şunları söylüyor: “Toplantı odalarında özellikle hava kuvvetlerine ait uçaklar, amblemler, askeri nişanlar yer alırdı. Gülen askeriyeye hayran bir görüntü sergilerdi. Fakat arka planda derin bir asker korkusu ve rahatsızlığı vardı. Her asker konusu geçtiğinde askeriyeye askeriyenin içindeki kahramanlarla bir gün hesap soracağını söylerdi” Fetullah Gülen’in, darbelerden etkilenmemek ve sempati kazanmak adına her askeri müdahale öncesi ve sonrası ordu lehine sürekli açıklamalar yaptığının vurgulandığı iddianamede özellikle Genelkurmay Başkanları ve TSK hakkında övücü sözler sarf ettiği, bu sayede örgütün ülkemizde yapılan hiçbir ihtilalden etkilenmediği ve tersine daha da büyüyerek güçlendiği aktarıldı. İddianamede; “Cemaat imamları, gizli emellerini gerçekleştirmek yani devleti tamamen ele geçirerek istedikleri siyasal sistemi kurabilmek için faaliyete geçerek darbe senaryosunu ortaya koymuşlardır. Bu örgüt, cemaatin gücünü ve devlet kademelerindeki etkinliğini kullanarak hükümeti devirmeyi ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışarak nihai maksatlarını ortaya koymuştur” denildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...