ABD, FETÖ liderinin iadesi için yumuşuyor

Düzenleyen:
ABD, FETÖ liderinin  iadesi için yumuşuyor

GÜNDEM Haberleri

Çavuşoğlu, ABD Adalet Bakanlığı heyeti, Dışişleri Bakanı Kerry ve Başkan Yardımcısı Biden’in Türkiye’ye gelip konuyu görüşeceğini söyledi

Haber Merkezi ANKARA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusunda ABD’den olumlu sinyallerin geldiğini söyledi. Çavuşoğlu, önce Adalet Bakanlığı’ndan bir heyetin, sonra Dışişleri Bakanı Kerry’nin, daha sonra da ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Türkiye’ye geleceğini ifade etti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’le yaptığı görüşme sonrası konuşan Çavuşoğlu, Bangladeş’te görevli bir Türk diplomatın Rusya’ya kaçtığı iddiasının sorulması üzerine, FETÖ soruşturması kapsamında yurt dışından 208 memurun geri çağrıldığını, ancak mazeretsiz dönmeyen memur sayısının 32 olduğunu açıkladı. Bangladeş’ten çağrılan 3 memurdan 2’sinin ABD’ye kaçtığını kaydeden Çavuşoğlu, sadece birinin Türkiye’ye döndüğünü vurguladı. Bakan, ABD’li yetkililerin ziyaretlerinden sonra belge ve dosyalarla Washington’a giderek, Gülen’in iadesi için gerekli girişimleri yapacaklarını kaydetti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...