Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye’de peş peşe açılan ateş, Ceylanpınar halkını tedirgin etti

Düzenleyen:
Suriye’de peş peşe açılan ateş, Ceylanpınar halkını tedirgin etti

GÜNDEM Haberleri

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi’nde yaşayanlar, Suriye’nin PYD yönetimindeki Rasulayn kentinde gece havaya art arda ateş açılması sonucu geceyi tedirgin geçirdi.

Daha önce Suriye tarafından ateşlenen top, havan ve silahlara ait mermilerin sınırı aşmasıyla 5 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde, saat 21.00’den itibaren peş peşe silah sesleri duyulmaya başlandı. PKK’nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Rasulayn’dan ateşlenen silahlar, endişeye yol açtı.  Zaman zaman izli mermiler de havada görüldü. 
 
Yaşananlar üzerine ilçede güvenlik önlemleri artırıldı. Sınırda önlem alan askerler de misilleme olarak havaya uyarı ateşi açtı. Bir süre sonra silah seslerinin, PYD’nin de dahil olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin Halep’in Menbiç İlçesi’ni IŞİD’den temizlediğini duyurması nedeniyle yapılan sevinç gösterisinden kaynaklandığı anlaşıldı.
 
Rasulayn’da kutlama, gece geç saatlere kadar sürerken, güvenlik güçleri vatandaşları önlemlerini artırdığı sınıra yaklaşmaması konusunda uyardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...