Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve kardeşini kaçırdı

Düzenleyen:
PKK, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve kardeşini kaçırdı

YAŞAM Haberleri

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yol kesip örgüt propagandası yapan PKK'lı teröristler, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ile kardeşi Fikret Adıyaman'ı kaçırdı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesinde yol kesen bir grup PKK'lı terörist, korucu olan Jirki aşiretine mensup Beytüşşebap Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ile kardeşi Fikret Adıyaman'ın bulunduğu aracı yaktıktan sonra, iki kardeşi kaçırdı. Geçen Nisan ayında da aynı yerde yol kesen teröristler, Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın bulunduğu araca ateş açmış, Tahir Adıyaman yaralanmıştı.

ÖRGÜT PROPAGANDASI YAPTILAR

Beytüşşebap İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki İkinci Köprü mevkiinde dün gece bir grup PKK'lı terörist yol kesti. Durdurdukları araçlarda bulunanları indirerek kimlik kontrolü ve bölücü örgüt propagandası yapan teröristler, korucu Jirki aşiretine mensup olan Naci Adıyaman ile kardeşi Fikret Adıyaman'ın içinde bulunduğu otomobili de durdurdu.

ARAÇLARI ATEŞ VERDİLER

AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ile kendisinden önce aynı görevde bulunan kardeşi Fikret Adıyaman'ı silah tehdidiyle etkisiz hale getiren PKK'lı teröristler, araçlarını ateşe verdi. Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın yeğenin damadı olan Fikret Adıyaman ile bekar kardeşi Naci Adıyaman'ı kaçıran teröristler dağlık alana götürdü. Olayı haber alan güvenlik güçleri zırhlı araçlarla teröristlerin yol kestiği ikinci köprü mevkiine giderek iki kardeşin kurtarılması için geniş çaplı operasyon başlattı.

TAHİR ADIYAMAN DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi ile Hakkari'de etkin olan ve PKK'ya karşı 1984 yılından bu korucu olarak mücadele eden binlerce üyesi bulunan Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman da, geçen 11 Nisan'da yine aynı yerde yol kesen teröristlerin saldırısına uğramıştı. Tahir Adıyaman'ın bulunduğu otomobile İkinci Köprü kesiminde yol kesen PKK'lı grup ateş açmış. Yaralanan Tahir Adıyaman'ın yanında bulunan korucuların karşı ateş açmasıyla teröristler dağlık alana kaçmıştı.

Tahir Adıyaman Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, aşiretin ileri gelenleri ise yaptıkları açıklama ile PKK'ya tepki göstermişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...