Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İBB sel felaketi sonrası Makedonya'nın yanında

Düzenleyen:
İBB sel felaketi sonrası Makedonya'nın yanında

DÜNYA Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sel felaketi sonrası sıkıntılı günler geçiren Makedonya’ya yardım elini uzattı. 20 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası Makedonya’nın başkenti Üsküp’e sevk edilen yardım ekipleri, çalışmalara zaman kaybetmeden başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Üsküp’te yürütülen yardım çalışmalarına destek vererek, yaşanan olumsuzlukların etkisini azaltmak için dostluk elini uzattı. Makedonya’nın başkenti Üsküp ve çevresinde etkili olan sel felaketi nedeniyle birçok bölge sular altında kalmıştı. Metrekareye 93 kilogram yağışın düştüğü bölgede yaşanan sel nedeniyle ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, yaşanan felaket sonrası 14 araç ve 32 personelden oluşan yardım ekibi ile çalışmalarını yürütüyor. Yardım faaliyetleri kapsamında 6 adet su tahliye aracı, 1 adet bakım aracı (itfaiye), 1 adet kombine aracı (İSKİ), 1 adet mobil büfe, 9 ton tazyikli ve 5 yıkama aracı (İSTAÇ) ve 32 personel olay bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul İtfaiyesi, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı su tahliye çalışmaları, İSKİ hat ve kanal temizliği, Atık Yönetim Müdürlüğü ve İSTAÇ ekipleri ise şampuanla yol yıkama çalışmalarına destek veriyor. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ise bölgede personelin ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için mobil büfe ile hizmet veriyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...