Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada İmamlar Konseyi'nden Türkiye'ye destek

Kanada İmamlar Konseyi'nden Türkiye'ye destek

DÜNYA Haberleri

Kanada İmamlar Konseyi, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak Türk hükümetinin yanında olduğunu açıkladı.

Kanada genelindeki muhtelif cami ve organizasyonlarda görev yapan 200'ün üzerindeki imamın üye olduğu Kanada İmamlar Konseyi, aylık olağan toplantısında, Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini ele aldı. Kanada İmamlar Konseyi Başkanı Dr. Iqbal Al Nadvi alınan kararı, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal'a yazdığı bir mektupla ilan etti.
Başkan Al Nadvi, şunları kaydetti:
"Kanada İmamlar Konseyi, ülkedeki Müslüman toplumu temsil eden imamların en üst organizasyonudur. Konseyimiz, 26 yıldır yaşanan siyasi ve sosyo-ekonomik olaylara karşı duruş sergilemiştir.
Konseyimiz, Ağustos ayı toplantısında oy birliği ile bu karar metnini kabul etmiştir. Kanada İmamlar Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetinin yanındadır. Konseyimiz, Türk halkının demokrasiyi korumada gösterdiği gayreti desteklemektedir. Darbe girişimine karşı ortaya konulan güçlü tepkiyi alkışlıyoruz. Tüm Müslümanları, Türkiye'nin güvenliği için dua etmeye davet ediyoruz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...