Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kızımla konuşun da görüştüğümüze inansın'

Düzenleyen:
'Kızımla konuşun da  görüştüğümüze inansın'

GÜNDEM Haberleri

Külliye’de kalabalığı yarıp Erdoğan’a ulaşan Cevriye Nine, o gece telefonla arayan kızını Cumhurbaşkanıyla sohbet hâlinde olduğuna inandıramamış

Yücel Kayaoğlu ANKARA 

Demokrasi nöbetlerinin son gününde kalabalığı ve korumaları atlatıp Cumhurbaşkanı ile sohbet eden 88 yaşındaki Cevriye Ninenin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile geçmişe dayanan bir dostluğu olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye önünde demokrasi nöbeti tutan kalabalığa hitap etmişti. Mitingin ardından şehit yakınlarını Külliye’ye davet eden Erdoğan’ın yanındaki Cevriye Nine herkesin ilgisini çekmişti. Cevriye Nine, Erdoğan’ın davetini duyduktan sonra bastonla önce kalabalığı yarmış, ardından da koruma engelini aşarak Külliye’nin içine girmişti. Hayati Yazıcı, “Cevriye Ana” diye hitap ettiği en yaşlı demokrasi nöbetçisinin ilginç hikâyesini şöyle anlattı:
“Külliye’ye girdiğimde yaşlı bir kadının Cumhurbaşkanı ile sohbet ettiğini fark ettim. Yaklaştığımda onun 7 yıldır tanıdığım Cevriye Ana olduğunu görünce çok şaşırdım. Bana ‘Hayati oğlum, komşum dışarıda kaldı. Onu da içeri aldır’ dedi. Ardından Cumhurbaşkanına, ‘Ben bir tek bu Hayati oğlumu tanıyorum. Telefonum onda var. Benimle konuşmak istersen Hayati’yi ara, o beni bulur’ dedi. Başbakan Binali Bey’e de her gün demokrasi mitinglerine katıldığını anlattı.”
Sohbet sırasında kendisini arayan kızına “Erdoğan’la sohbet ettiğini” inandıramayan Cevriye Nine, elindeki telefonu Cumhurbaşkanına uzatarak, “Siz konuşun da inansın”  demişti. Sohbet sonrasında Erdoğan’ın talimatı ile Cevriye Nine özel araçla evine bırakılmıştı. Yazıcı, Cevriye Nine ile tanışıklığının Gümrük Bakanı olduğu döneme dayandığını hatırlatırken, “Altındağ’da bir iftar çadırında tanışmıştım. O günden beri arar sorar, ben de onu zaman zaman ararım” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...