Batı Karadeniz'i sel bastı

Düzenleyen:
Batı Karadeniz'i sel bastı

YAŞAM Haberleri

Şiddetli yağışlar Karadeniz’in birçok bölgesinde hayatı felç etti. Dereler taştı, köprüler, evler yıkıldı, hayvanlar telef oldu, yolcu otobüsü suda mahsur kaldı.

Şiddetli yağışlar sonucu Karadeniz’de birçok şehirde su baskınları yaşandı. Bartın’ın Kurucalişe ilçesi ve Tekkeönü köyü ile Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci köyünde dereler taştı,  ev ve iş yerlerini su bastı, yollar ulaşıma kapandı, araç ve tekneler denize sürüklendi. Sel sonucu çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan da telef oldu. Kastamonu’nun Cide ilçesinden İstanbul’a giden bir yolcu otobüsü de yükselen sel suları sebebiyle Göçgündemirci köyü mevkiinde mahsur kaldı. Otobüstekiler uzun çabalar sonucu dozerlerle 8-9’ar kişilik gruplar halinde sel sularının içinden güvenli bölgeye nakledildi. Amasra’daki Çakraz tatil beldesinde de dere kenarında bulunan 3 katlı ev sel sularının etkisiyle yıkıldı. Ailenin daha önce evi boşaltması muhtemel can kaybını önledi. Şiddetli yağışlar Kastamonu’da da etkili oldu. Türk Telekom Müdürlüğü işçisi Kadir Kaymaz, rüzgârın etkisiyle hasar gören telefon direğini değiştirmek isterken akıma kapılarak öldü. Önceki gün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış Zonguldak’ta da hayatı felç etti. Baruthane Sokak üzerinde bulunan köprü sel suları altında kaldı, yaklaşık 40 hanenin bulunduğu mahallede vatandaşlar mahsur kalarak evlerine gidemedi. Zonguldak Limanı da sel suları dolayısıyla çamur deryasına dönüştü. Marmara Bölgesi’nde de fırtına etkili oldu ve Bursa ve Balıkesir’in Bandırma ilçesinde deniz ulaşımı olumsuz etkilendi.

Batı Karadeniz'i sel bastı

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...