Güvercin babası

Düzenleyen:
Güvercin babası

YAŞAM Haberleri

Genç yaşta yakalandığı kas hastalığı sebebiyle Darülaceze’ye yerleşen Hikmet Nazlı, “Güvercin beslemek benim için bir çeşit terapi” diyor.

Genç yaşlarda kas erimesi hastalığına yakalanan ve iş göremez hâle geldiği için 20 senedir Darülaceze’ye yerleşen 52 yaşındaki Hikmet Nazlı’nın beslediği güvercinler, onun can yoldaşı oldu. Güvercinler, her avluya ve sokağa çıkışında Nazlı’nın başına üşüşüyor. Güvercinlerin kendisi için bir çeşit terapi olduğunu ifade eden Nazlı, “Memleketim Sivas’ta da güvercinlerle ilgilenirdim. Köydeyken güvercinlerim vardı, ‘taklacı kuşlar’ denilenlerden. Daha sonra buraya geldim, baktım burada da güvercin var ama yabani güvercin. Herkes ekmek atıyor, kırıntı atıyor ama yem veren yok. Ben yem atmaya başladım, zamanla bana alıştılar. Bir baktım elimden yemeye başladılar. Şimdi bunlar ev güvercininden daha evcil oldu” dedi. Nazlı, uzun uğraşlarla yakınlık kurduğu güvercinlerin ziyaretçiler tarafından tutulmaya çalışılmasına ise, yılların emeği boşa gideceği için çok kızıyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...