Süper Kupa'da güzellikleri de gördük, rezillikleri de...

Düzenleyen:
Süper Kupa'da güzellikleri de gördük, rezillikleri de...

SPOR Haberleri

Bir tarafta şampiyon Beşiktaş diğer yanda Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray vardı. Konya’da Turkcell Süper Kupa maçında karşılaştılar. Mücadele öncesinde ve maç sırasında hem istenen hem de istenmeyen görüntüler ve eylemler vardı…

Ülkemiz açısından önemli bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde sporda da ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik mesajlarıydı… Tek vücut olduğumuzu gösterme zamanıydı. Maç öncesi iki takım taraftarı ”Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde slagonlar attı. Türk bayrakları dalgalandırıldı. 15 Temmuz darbe girişi sırasında şehit olanların fotoğraf ve isimleri reklam panolarına yansıtıldı. Sahaya çıkan gençler, ellerindeki harflerle 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' yazısı yazdı. Beşiktaş tiribününde 'Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız' yazılı dev pankart açıldı. G.Saray tribününde de siyasi liderlerin beraber görüntüsü vardı. 

Maçın ilk yarısında her şey iyi güzel giderken Galatasaraylı taraftarlar kale arkası tribününden sahaya meşale yağdırdı… Muslera’nın koruduğu kalenin arkasından çok sayıda meşale fırlatıldı. Sneijder sarı-kırmızılı taraftarların oluğu bölüme giderek “Siz ne yapıyorsunuz!” gibi hareketlerde bulundu, uyardı… G.Saray’ın golü sonrası da yine meşale atıldı, kaleci Muslera sinirden ayağırı direğe vurdu ve kramponun çivileri yamuldu, değiştirmek zorunda kaldı. Ayrıca Konya Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Aldı’nın da başına meşalenin isabet ettiği ve özel hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Mücadele öncesi de taraftarlar arasında kavga çıktı. Konya-Ankara kara yolunun 60. kilometresinde, bir akaryakıt istasyonunda iki kulübün taraftar grupları karşılaştı. Çıkan kavgada, Galatasaray taraftarı oldukları belirtilen 4 kişi bıçakla yaralandı. Beşiktaşlı taraftarları taşıdığı belirtilen otobüs taşlandı… Maç saati yaklaştığında ise stat önünde gerginlik yaşandı. Bir grup Galatasaray taraftarı stat önündeki TOMA araçlarına taş, sopa ve meşale fırlattı. Kurulan barikatları yıkan çok sayıda Galatasaraylı Beşiktaşlı taraftarların olduğu bölüme hücum etti. Polis ekipleri de taraftarları biber gazı ve TOMA'lardan su sıkarak müdahale etti. 

Süper Kupa'da güzellikleri de gördük, rezillikleri de...

Maç öncesi ve sırasında sıkıntılar yaşanırken kupa törenindeki bir görüntü ayakta alkışı hak eden bir durumdu… Sarı-kırmızılı taraftarlar rakipleri Beşiktaşlı oyuncuları ayakta alkışladı. Sadece taraftar mı! Galatasaraylı oyuncular da! Sarı-kırmızılı takım rakiplerini hem mücadelesinden dolayı alkışladı hem de teselli etti. Beşiktaş takımı da Aslan’ı alkışlarla kutladı. Hatırlanacağı gibi son yıllarda Galatasaray’ın kupa törenlerinde F.Bahçe yer almıyordu.

Süper Kupa'da güzellikleri de gördük, rezillikleri de...

'Bu halimizle bile en güçlü adayız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş: “Bir kupa vardı, alamadık. Kupayı alsaydık da tebrik etme durumumuz vardı, kaybedince de tebrik ettim. Bazı doğrularımız vardı. Becerimizi daha iyi kullanabilirdik. Bütün oyuncularımla gurur duyuyorum. Galatasaray nihayetinde bir kupa aldı, tebrik ediyorum. Bizim oturmuş bir düzenimiz var, hücumda daha iyi olabilirdik. Genel durumumuzu gördük. Bu halimizde bile şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu söyleyebilirim ancak eksik olan taraflarımızı tamamlamak zorundayız.”

Ziraat Türkiye Kupası’nı alan Hollandalı dün de Turkcell Süper Kupa’yı hanesine yazdırdı

Galatasaray son 2-3 sezondur hoca konusunda bir türlü istikrar tutturamadı ama kupasız da kalmadı… Jan Olde Riekerink ise kısa süreye çok şey sığdıranlardan… Geçici olarak göreve getirilen ancak ekonomik nedenlerden dolayı kalıcı hale gelen Hollandalı teknik adam geçen sezonun sonunda Fenerbahçe’ye karşı Ziraat Türkiye Kupası’nı almıştı. Kamp döneminde Uhren Kupası ile moral bulan Riekerink dün de Turkcell Süper Kupa’yı aldı (13 maçta 2 resmi kupa)… Ve toplamda 15 maçta 3 kupa kazanmış oldu… Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu “İstediğimizi aldık ve yeni sezon öncesi özgüven kazandık. Futbolcularımı kutluyorum” dedi.

Olcay’ın yorumu: Şahane takımız 

Geçen sezona basın toplantılarındaki “Şahane” söylemleri ile damga vuran Olcay Şahan, Galatasaray’a karşı oynadıkları futbolu değerlendirip “Türkiye’nin en iyisi olduklarını gösterdik” dedi. Beşiktaşlı oyuncu “Önce taraftarlarımızı tebrik etmek istiyorum. Maçın çok farklı olması lazımdı. Gol için 3,4 bilemedin 5 fırsatımız vardı. Bu takımda oynadığımız için gurur duyuyoruz. Kaybettik ama, Türkiye'nin en büyük takımı olduğumuzu gösterdik. Bu sezon da yine Türkiye'nin en iyisi olacağız" ifadesini kullandı.

Süper Kupa'da güzellikleri de gördük, rezillikleri de...

Süper Kupa'da güzellikleri de gördük, rezillikleri de...

Dalya maçında kaleyi şaşırdı

∂ Galatasaray’da Aurelien Chedjou 100. resmi maçına çıktı ve kendi kalesine gol attı…
∂ Sarı-kırmızılılarda yeni transferler Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok ilk maçlarına çıktı.
∂ İlk yarıda yeni sezonun topunda havasının az olması nedeniyle 4 defa değişim yaşandı.
∂ Beşiktaş, G.Saray, F.Bahçe ve Trabzon, Süleyman Seba’nın 2. ölüm yıl dönümünde mesaj yayınladı.
∂ Lukas Podolski, ilk yarının sonunda sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı.
∂ Siyah-beyazlılarda yenilerden bir tek Adriano forma giydi. O da uzatma dakikalarında.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...