Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray Süper Kupa'yı 5'inci kez müzesine götürdü

Düzenleyen:
Galatasaray Süper Kupa'yı 5'inci kez müzesine götürdü

SPOR Haberleri

Normal süresi sessiz, uzatmaları Hakan Balta ve Chedjou’nun (k.k.) golleriyle 1-1 biten derbide Cimbom Beşiktaş’ı penaltılarla yıktı. 2 atışı kurtaran Muslera devleşti.

Burhan Can TERZİ

Şenol Güneş, Adriano ve Quaresma'yı; Riekerink de Eren'i yanında oturtarak Turkcell Süper Kupa’ya başlamayı tercih ederken, ilk dakikalarda etkili olan taraf Galatasaray’dı. Cimbom sağ çizgiyi Lines ve Sinan ile efektif kullanırken, 3'te Bruma'nın da o bölgeye deplase olmasıyla tehlikeli bir atak geliştirdi. Portekizli, Tolga Ciğerci'yi çok müsait bir durumda topla buluşturdu. Ancak yeni transfer kaleye inmeyerek pozisyonu cömertce harcadı. 11'de Chedjou'nun sağdan gelen ortaya vurduğu kafa da tribünleri ayağa kaldırdı fakat Tolga topun ağlara gitmesine izin vermedi. 13'te bu defa Beşiktaş gole çok yaklaştı. Cenk, kale önünde Carole'ün kale önündeki inanılmaz hatasını değerlendiremedi.

Orta saha Beşiktaş'ın

İlk 15 dakikanın ardından Atiba-Oğuzhan-Tolgay 3'lüsü Tolga-Selçuk-Sneijder 3'lüsü karşısında üstünlük kurdu ve pas trafiğini yöneten taraf Beşiktaş oldu. Ancak G.Saray'ın oyun planında orta saha hakimiyeti zorunlu bir unsur olmadığı için rakip kaleye yine daha etkili hücum eden sarı-kırmızılılardı. Beşiktaşlıları ilk yarıda en çok heyecanlandıran Oğuzhan'ın kullandığı serbest vuruş oldu. Milli futbolcunun on sekiz çaprazından gönderdiği füzeye Muslera engel oldu. 

Cenk çok kaçırdı 

İkinci yarıya daha iyi giren siyah-beyazlılar 54'te Cenk ile gole yaklaştı. Muslera ile karşı karşıya kalan golcü ismin vuruşu direğin çok az yanından dışarı çıktı. 73'te rakip savunmayı ipe dizen Bruma sonunu getiremedi. 90'da Cenk yine ceza sahası içinde yüzde yüzlük bir pozisyonu gole dönüştüremeyince maç uzadı. 90 dakikada gelmeyen gol 7 dakikada iki kere uğradı Torku Arena'ya. 100'deki serbest vuruşta Sneijder harika ortaladı, kendini unutturan Hakan Balta kafayla topu ağlara yolladı: 1-0. 7 dakika sonra ceza sahasının sol bölümüne koşu yapan Ricardo Quaresma topu içeri çevirdi, Chedjou kendi kalesini vurunca şampiyonu penaltılar belirledi: 1-1. Atiba ve Oğuzhan'ın vuruşlarını Muslera çeldi, Cenk topu dışarı şutladı. Aslan Selçuk, Hakan Balta ve Tolga'yla üç atışı gole çevirince kupa sarı-kırmızılı takımın oldu. 

Galatasaray Süper Kupa'yı 5'inci kez müzesine götürdü

Uçanı kaçanı tuttu

Fernando Muslera Süper Kupa’ya imzasını attı. Hem de öyle böyle değil… Uruguaylı eldiven 90 dakikalık dilimde çok önemli ve kritik 2 kurtarışa imza attı. Oğuzhan’ın frikiğinde ve Cenk Tosun’un plasesinde çok önemli kurtarış yaptı. Chedjou’nun golünde ise takım arkadaşını hesaba katmadı! Penaltılara geçildiğinde müthiş özgüveni ve yer tutuşuyla kaleyi bulan Oğuzhan ve Atiba’nın şutlarını çıkardı. Cenk Tosun ise topu auta yolladı. Maçın adamı seçilen Muslera “Galatasaray’da 5. senem ve 10. Kupamı kaldırıyorum. Bu takımın zor zamanları oluyor ama beraber olduğumuz zaman taraftar desteğini arkamıza aldığımızda kupaları kaldırıyoruz. Taraftarımız yeter ki bize inansın” açıklaması yaptı.

Ortada bir kupa varsa G.Saray alır

Sinan Gümüş: “Ortada bir kupa varsa Galatasaray kupayı alır. Penaltılarda kendimize çok güvendik ve ağabeylerim çok güzel penaltı attı. Allaha şükür kupayı aldık” 
Tolga Ciğerci: “Gurur verici bir şeyi başardık. İnşallah bu sezon taraftarımızla birlikte çok başarılı oluruz.”
Eren Derdiyok: “Keşke golle olsaydı ama sonuçta kupayı almak önemli. Kartımızda bu kupa yazacak. Daha her şey oturmadı.”

Sezgin'den Riekerink yorumu

Galatasaraylı yönetici Nasuhi Sezgin Jan Olde Riekerink’in iki kupa kazanmasını “Enteresan” olarak değerlendirdi ve “Neticede çok gol attık, Muslera hiç gol yemedi. Chedjou attığı için böyle diyorum. Bundan sonra lig serüvenimiz başlıyor. Galatasaray kupalara alışık bir takım. Taraftarın ve herkesin takdirini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Galatasaray Süper Kupa'yı 5'inci kez müzesine götürdü

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...