İnşaat sektörü şahlandı

Düzenleyen:
İnşaat sektörü şahlandı

Ekonomi Haberleri

Darbe girişiminin yaraları hızla sarılırken, devlet desteğiyle geliştirilen tedbirler ve kampanyalar da cevap vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla konut kredi faizlerini %1’in altına çeken bankalar inşaat sektöründe ciddi anlamda hareketlenme sağladı.

Necmi ÇİÇEKÇİ

Türk milletinin birlik olarak karşı koyduğu hain darbe girişiminin ardından, ülke ekonomisine de başta inşaat sektörü olmak üzere tüm sektörler, kredi faizlerini düşüren bankalar, cazip kampanyalar geliştiren Emlak Konut GYO, GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği) üyeleri ve iş adamları da kenetlenerek sahip çıkıyor. Son iki hafta içinde büyük girişimlerle tam anlamıyla şahlanan inşaat sektörü, ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olarak yerini koruyacak. Satış rekorları kıran firmaların yetkilileri de planladıkları yatırımları daha da öne çekerek çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirtiyor.

İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinden Ispartakule’de hayata geçirilen Bizim Evler 6 projesinde hemen teslim daireler 522.000 TL’den, Bizim Evler 7 projesinde ise Ekim 2017’de teslim daireler 482.000 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Devletin ekonomiye ve sektöre katkı sağlamak adına gerçekleştirdiği girişimi destekleyen İhlas Yapı, Bizim Evler 6 ve Bizim Evler 7 projelerinde 60 aya vadede faiz oranını %0.40’a, 120 ayda ise %0.70’e çekti. 
Başlatılan kampanya kapsamında daireler hızla sahiplerini bulurken, Bizim Evler markalı projelerde 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tiplerinde daireler sunuluyor.
Bölgenin en değerli noktasında geliştirilen Bizim Evler 6 ve Bizim Evler 7 projeleri; Kabataş, Mecidiyeköy, Gaziosmanpaşa, Mahmutbey - Halkalı, Ispartakule, Bahçeşehir hattında ulaşım imkânı sağlayacak Metro hattı ile Ispartakule’den şehrin her noktasına hızlı ve konforlu ulaşılabilecek. Marmaray ile entegre olacak Ispartakule banliyö tren istasyonu da projelere çok yakın bir noktada yer alacak.
İnşaatları devam eden; Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Bağlantı yolları, yeni Metro ve banliyö tren hatları, 3. Havaalanı gibi projelerin kesişim noktasında yer alması, Bizim Evler’i cazibe merkezi hâline getiriyor. Firma ayrıca 365 gün açık tutulan satış ofisi ile projeye ilgi gösteren konut alıcılarına kesintisiz hizmet veriyor.

VADİŞEHİR'DE BÜYÜK FIRSAT

Vadişehir’in “Tek Yürek, Tek Millet” sloganıyla lanse edilen kampanyası kapsamında 36 aya vade farksız, 60 aya ise %0,50 kâr oranıyla proje bünyesinde taksitlendirme yapılıyor. 644 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcı bulan projede, anlaşmalı bankalar aracılığıyla 120 aya kadar da uygun vade oranıyla kredi kullanılabiliyor.
Irmak Group, Çolakoğlu Yapı ve Bordo Yapı ortaklığıyla Başakşehir’de inşasına devam edilen Vadişehir’de daireler 644 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Lüks ve konforlu detaylara sahip 2+1 ve 3+1 tiplerindeki dairelerin yanı sıra 4+1 konak tipi konutların da yer aldığı projede toplam konut sayısının %60’lık kısmını 3+1 daireler oluşturuyor.  
Aile öncelikli bir proje olarak geliştirilen Vadişehir’de geniş ve ferah şekilde tasarlanan daireler 127 metrekare ile 216 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Başakşehir’in en büyük projelerinden Vadişehir’de teslimler ise 2017 yılının ilk çeyreğinde başlayacak.

 

İKİ GÜNDE YÜZDE 70'İ SATILDI

Emlak Konut GYO’nun Konya Meram’da gelir paylaşım modeliyle inşa edilen ilk ve tek projesi Temaşehir Konya’da 6 Ağustos’ta satışlar başladı. Projenin ilk etabının satışa sunulduğu hafta sonunda satış ofisinde âdeta izdiham yaşandı. Konya’da, prestij ve yüksek standardın yeni çıtası Temaşehir Konya’da iki gün içinde projenin ilk etabının yüzde yetmişlik bölümü satıldı. Projede 2+1’den 6+1’e farklı daire tipleri sunuluyor. Emlak Konut’un tarihi kampanyası ile birlikte lansmanı yapılan Temaşehir Konya, lansman fiyatlarını ve 120 aya kadar vadeli satın alma imkânını birlikte sunan tek proje olması sebebiyle yatırımcıların da yoğun talebiyle karşılaştı. Emlak Konut, inşaat sektörüne verdiği destek ve konut alıcılarına sağladığı avantajlarla oluşturduğu Tarihi Kampanya ile ekonomi gündeminin ilk sırasına yerleşti. Şehrin merkezi Meram’da yepyeni bir şehir konsepti ile yükselen Temaşehir Konya’nın iki etabında toplam 728 adet daire bulunuyor.

YATIRIMCIYA TAM DESTEK

Devlet desteğiyle başlatılan, ardından da GYODER tarafından desteklenen dev konut kampanyasını Artaş İnşaat da Avrupa Konutları Atakent 4 projesine uyarladı. Avrupa Konutları Başakşehir’den sonra Avrupa Konutları Atakent 4’te de başlatılan kampanya dahilinde, projenin son konut bloğunda 60 aya %0.42, 120 aya ise %0.70 vade oranıyla anlaşmalı bankalar aracılığıyla kredilendirme fırsatı sunuluyor.
Artaş İnşaat, yaşanan darbe girişiminin ardından ülke ekonomisine güvenerek, konut alıcısına fayda sağlamak amacıyla Atakent 4 projesinin son konut bloğunda son derece cazip bir kampanya başlattı. Projede 444 bin TL’den başlayan fiyatlarla, 60 aya %0.42, 120 aya ise %0.70 vade oranlarıyla daire sahibi olmak mümkün. Kampanya dahilinde daire değerinin %20’si peşin olarak alınırken, %10’luk kısmı 15 Ağustos 2017’de ödeniyor ve %70’lik bölümüne de kredi kullanılabiliyor.

MÜTEAHHİTLER HEDEFLERİNİ BÜYÜTTÜ

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı pazarlar arasında Rusya'nın her zaman önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, pazara ilk defa giriş yapılan 1988'den bu yana üstlenilen bin 941 projenin toplam bedelinin yaklaşık 65 milyar dolar olduğunu bildirdi. Türk müteahhitlerin Rusya'da aldığı iş miktarının 2013'te 4.8 milyar dolar, 2014'te 3.9 milyar dolar ve 2015'te 5,4 milyar dolar olduğunu belirten Yenigün; “yeni dönemde ilk etapta yaklaşık 2 milyar dolar tutarındaki söz konusu projenin yeniden başlaması, daha sonra da kademeli normalleşme sürecinde yıllık yeni proje tutarının kriz öncesi seviyelere dönmesi ve bu seviyeleri aşması hedeflenmektedir. Ayrıca, işlemler daha hızlı olacak. Böylece Türk müteahhitlerin işi hızlanacak. Müteahhitlerimizin dünyada en etkili olduğu ülkelerin başında neredeyse Rusya geliyor. Şu anda Türk müteahhitlerin öz anlaşmasını yaptığı, ihalesini kazandığı veya takip ettiği 2.5 milyar dolarlık iş var. İlişkilerin normale dönmesiyle ihale ve görüşme safhasında olan 2.5 milyar dolarlık işlerin önü açıldı” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...