'İşkenceyi fantezi haline getirdiler'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İşkenceyi fantezi haline getirdiler'

YAŞAM Haberleri  / AA

Askerî okuldan ayrılmak zorunda kalan Cumali Neşeliler: “Kaldığımız çadırlar defalarca kasıtlı olarak yıkıldı. Gecenin bir yarısı sıraya dizdikleri arkadaşlarımızı ıslatıp kafalarına sopalarla vuruyorlardı” dedi

Subay olma hayallerinin FETÖ’cü komutanların işkenceye varan baskıları sebebiyle yarıda kaldığını Kara Harp Okulundan üçüncü sınıfta ayrılmak zorunda kaldığını belirten 27 yaşındaki Cumali Neşeliler, okuldan ayrılmasının ardından girdiği üniversiteden makine mühendisi olarak mezun olduğunu bildirdi. Neşeliler, şöyle konuştu: “Bazı öğrencilere ayrıcalıklı davranılırken, biz ‘eğitim’ adı altında işkenceyi andıran uygulamaya maruz kaldık. İntibak kampını tamamlamadan Kara Harp Okuluna geçemiyorsunuz. Kamp süresince kaldığımız çadırlar defalarca kasıtlı olarak yıkıldı. Gecenin bir yarısı sıraya dizdikleri arkadaşlarımızı ıslatıp kafalarına sopalarla vuruyorlardı. Bunlar artık bu işkenceleri fantezi boyutuna getirmişlerdi. Bir arkadaşım eğitim süresince gördüğü işkence ve korkuları sebebiyle kekeme oldu. Tekmil verirken adını ve soyadını söylemiyordu. Bize su vermiyorlar, uyku uyutmuyorlardı. Saatlerce süründürüyorlardı. İntibak eğitimini tamamladığımız hâlde baskılar okulda da sürdü. ‘Senden adam olmaz’, ‘Senden subay olmaz’ denilerek psikolojik baskı yapılıyordu” Başarılı olmamaları için sınav döneminde yasak olmasına rağmen kendilerine idari işler yaptırıldığını bildiren Neşeliler, şunları kaydetti: “Bazı öğrencilerin kitap ve defterlerinin arasında ders sınavının soruları çıkıyordu. O zaman tam anlayamıyorduk ne olduğunu. Sınav sorularımızın cevapları değiştiriliyordu. Bu yüzden göz kalemi ve tükenmez kalem kullanıyorduk. Bunu yapınca ceza aldık. O dönemdeki takım komutanım, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklandı. Bana ‘Bu devletin bekası için senin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılman lazım’ sözünü çok sık kullanırdı. Ama şunu gördük ki onların bahsettiği devlet çok farklıymış. Bu adamların cezalarını sonuna kadar çekmelerini istiyoruz.” 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...