6 Mayıs'a kadar süre verdi

6 Mayıs'a kadar süre verdi

Politika Haberleri

TBMM Başkanı Çiçek, çözüm süreciyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'na üye bildirmeyen parti gruplarından üye vereceklerse 6 Mayıs'a kadar bildirmelerini istedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP, MHP ve BDP'ye yazı göndererek, kurulan çözüm komisyonuna üye vereceklerse, bu üyeleri en geç 6 Mayıs pazartesi gününe kadar bildirmelerini istedi.
Edinilen göre, TBMM'de kurulan "Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu" ile ilgili, TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla, bugün, CHP, MHP ve BDP gruplarına yazı gönderildi.
Yazıda, partilerden çözüm komisyonuna üye verip vermeyeceklerinin bildirilmesi, üye vereceklerse bunu en geç 6 Mayıs pazartesi gününe kadar bildirmeleri istendi.
CHP ve MHP komisyona üye vermeyeceğini açıklarken, BDP ise kendisine düşen bir üyelik için henüz isim bildirmedi.


Komisyona, AK Parti, kendisine düşen 10 üyelik için şu isimleri bildirmişti:
AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ile Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...