Türkmenler 'gasbedilen arazilerinin' geri verilmesini istiyor

Düzenleyen:
Türkmenler 'gasbedilen arazilerinin' geri verilmesini istiyor

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Kerkük kentinde onlarca Türkmen, ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin döneminde gasbedilen arazilerinin iade edilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Irak'ın Kerkük kentinde onlarca Türkmen, gösteri düzenleyerek ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin döneminde gasbedilen arazilerinin iade edilmesini istedi.

Kerkük'e bağlı Tisin bölgesi Aşiretler Meclisi Başkanı Hüseyin Merdan, gösteri alanında yaptığı açıklamada, ''Kerkük'te Saddam döneminde gasbedilen tüm araziler sahiplerine geri verilirken bir tek Türkmenlerin arsaları verilmedi. Tisin'de yüzlerce dönümlük arazimiz bulunuyor. Arazilerimiz, bu kez kent dışından gelenler tarafından gasbediliyor. Arsalarımız üzerinde inşaat ve çeşitli yatırımlar da yapılıyor." dedi.

Kendilerine ait arsalarda başkalarının tasarrufta bulunmasına tepki gösteren Merdan, arazilerin gerçek sahibi olan Türkmenlere iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tisin bölgesinin kanaat önderlerinden Ali Hürmüzlü de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Son zamanlarda Kürt siyasi partilerinin isimlerini kullanan bazı gruplar Tisin semtinde Türkmenlere ait arazileri satışa sunmaya başladı. Siyasi parti ve yerel yönetime şikayette bulunduğumuzda bu gruplar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söylediler." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...