Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'li Demirtaş, Yüksekdağ ve Beştaş hakkında iddianame hazır!

Düzenleyen:
HDP'li Demirtaş, Yüksekdağ ve Beştaş hakkında iddianame hazır!

GÜNDEM Haberleri

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş hakkında 5 ayrı iddianame hazırlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Eş Genel  Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Eş Genel Başkan Yardımcısı  Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında "terör örgütü propagandası yapmak,  Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet  teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından 6 aydan 5 yıla kadar farklı hapis  cezası istemlerini içeren 5 ayrı iddianamenin hazırlandığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, milletvekili  dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin Resmi  Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Demirtaş, Yüksekdağ ile  Beştaş hakkında hazırlanan fezlekelerin Adana Cumhuriyet Başsavcılığına  gönderildiği hatırlatıldı.

Demirtaş hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 15 Ekim 2011  tarihinde Adana'da partisinin il kongresinde "PKK yandaşlarının terör örgütü  lehine attığı sloganlar eşliğinde" gerçekleştirdiği konuşmada terör örgütü  propagandası yaptığının belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlara yer  verildi:

"Hazırlanan iddianamede, ifade vermek için gönderilen tebligata rağmen  müracaat etmeyerek savunma yapmadığı belirtilen Demirtaş'ın, Terörle Mücadele  Kanunu'nun 7/2'nci maddesi uyarınca "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1  yıldan 5 yıla kadar cezalandırılması istendi. İddianame, Adana 2. Ağır Ceza  Mahkemesi'ne gönderildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında yürütülen soruşturmada  12 Ekim 2015 tarihinde, partisinin ile teşkilatının organizasyonunda Ankara'da  meydana gelen patlamaları protesto etmek için Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen  basın açıklaması ve cenaze töreni sırasında yaptığı konuşmada, "Türkiye  Cumhuriyeti Hükümetini aşağılama" suçu işlediği belirtildi. Soruşturma sonucunda  tarafından hazırlanan iddianamede, Yüksekdağ'ın tebligat yapılmasına karşın ifade  vermeye gitmediği vurgulandı. Şüpheli Figen Yüksekdağ'ın Türk Ceza Kanunu'nun  301/1'inci maddesi uyarında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile  cezalandırılması talep edilen iddianame, Adana Asliye Ceza Mahkemesine  gönderildi."

Açıklamada ayrıca, HDP Adana Milletvekili ve Eş Genel Başkan  Yardımcısı Meral Danış Beştaş hakkında yürütülen soruşturmada, 14 Ekim 2015'te  Ankara patlamasını protesto etmek için Adana İnönü Parkı'nda düzenlenen basın  açıklaması ve 9 Şubat 2016'da bazı bölgelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını  protesto etmek amacıyla yine aynı yerde düzenlenen basın açıklamasında yaptığı  konuşmalar ile 2 Şubat 2016 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından  "bir kişinin polis tarafından katledildiği" şeklinde yaptığı paylaşımlarla  "Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet  teşkilatını alenen aşağılamak" suçunu işlediği iddiasıyla hakkında 3 ayrı  iddianame hazırlandığı bildirildi.

Beştaş'ın da ifadeye çağrılmasına rağmen müracaat etmeyerek savunma  yapmadığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, hakkında hazırlanan Türk Ceza  Kanunu'nun 301/1 ve 301/2 maddeleri uyarınca 3 kez ayrı ayrı 6 aydan 2 yıla kadar  hapis cezası talep edilen iddianamelerin Adana 2, 8 ve 21'inci Asliye Ceza  mahkemelerine gönderildiği belirtildi.

İddianamelerin mahkemelerce kabul edilirse şüpheli milletvekilleri  hakkında dava açılacağı kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...