Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Deprem için korkutan haber

/ Kaynak: İHA
Deprem için korkutan haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Marmara Bölgesi'yle ilgili korkunç tabloyu gösterdi.Saroz Körfezi ve Bolu bölgesinde ciddi bir sismik boşluk olduğunu vurgulayan Gürgen, Muhtemel bir depremde büyük kayıpların yaşanacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Saroz Körfezi ve Bolu bölgesinde ciddi bir sismik boşluk olduğunu belirterek, "Bu fay hatlarında olabilecek en ufak hareket yüreğimizi ağzımıza getirecek. Fay hatları üzerinde çok sayıda niteliksiz yapıımız var. Onun için tedbir şart" dedi.
Marmara Belediyeler Birliğinin Bursa'da düzenlenen 2013 yılı 1. Olağan Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Marmara Bölgesi'nin deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi. nbsp;
Marmara Bölgesi'ndeki il ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Gürgen, Marmara'nın yer yapısının genç oluşumlu olduğuna dikkat çekerek bölgede deprem riskinin devam ettiğini söyledi. Marmara Bölgesi'nin ciddi anlamda tehlike altında olduğunu hatırlatan Gürgen, "1999 yılında yaşanan Gölcük Depremi'nde binlerce kişi hayatını kaybetti. Marmara Bölgesi'nde Saroz Körfezi ve Bolu tarafında ciddi bir sismik boşluk var. Bu fay hattı boyunca olabilecek en ufak bir hareket, yüreğimizi ağımıza getirecek ve biz bu kayıpları da yaşayacağız. Şu anda Saroz Körfezi'nde çok ciddi bir boşluk var. Orada bir deprem olacak ve uzmanlar çıkacak, 'Biz orada zaten deprem bekliyorduk' diyecekler. Peki ne yaptınız bekliyordunuz da? Sonuç? Sonuç yok. Bolu ilimizin içinde bir fay hattı var ve bu fay hattının kırılması halinde bu fay İstanbul'a kadar gelecek. Fay hatları üzerinde birçok niteliksiz yapımız var. Onun için tedbirimizi şimdiden almamız lazım" dedi.
Sadece binaların vatandaşların canını yakmadığını, su ve akarsularda yaşanan taşkınların da vatandaşlara ciddi zararlar verdiğini anlatan Gürgen, "Marmara Bölgesi'nde çok sayıda akarsu ve dere yatağı var. Burada akarsu yataklarındaki taşkınların önlenmesi için harekete geçmek gerekiyor. Taşkın olacak dere yataklarının ortadan kaldırılması lazım. Su taşkınlarını yaşayan ve mağdur olan vatandaşlarımız var" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...