Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Plan Öksüz'den onay Gülen'den

Düzenleyen:
Plan Öksüz'den onay Gülen'den

GÜNDEM Haberleri

İzmir’de tutuklu general ifadesinde, Adil Öksüz’ün FETÖ’cü paşaları toplayıp darbe planı yaptığını ve ABD’ye giderek baş hainden onay aldığını açıkladı

FETÖ operasyonlarında tutuklanan darbeci askerlerin ifadeleri, 15 Temmuz kalkışmasıyla ilgili karanlıkta kalan noktaları tek tek aydınlatıyor. Örgüte yönelik önemli operasyonların yapıldığı İzmir’de tutuklu bir generalin itirafları, sürecin düğümlerini çözdü. Bu itiraflar, Akıncı Üssü’nde yakalanan, ancak ifadesi alındıktan sonra şaibeli bir şekilde serbest bırakılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün iki günlük ABD ziyaretinin sırrını da ortaya çıkardı. Polisin tespitlerine göre FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri imamı” Öksüz, 15 Temmuz’dan önce Ankara’da belirlediği adreslerde ilk olarak FETÖ’nün asker ve polisteki imamlarıyla toplantılar yaptı. Bu toplantılardan ortaya çıkan taslak planlara, FETÖ üyesi generallerle son halini verdi. Hemen her ildeki darbe yapılanmasında görev alacakların isim isim belirlenmesinden sonra da Adil Öksüz bu planları yine polisin tespitlerine göre 11 Temmuz günü ABD’ye götürdü. Pensilvanya’da bulunan Fethullah Gülen’in, örgüt lideri olarak darbe planlarını inceleyip onaylamasından sonra da Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, bu kez 13 Temmuz tarihinde tekrar Türkiye’ye göndü. 15 Temmuz’da FETÖ üyelerinin darbe teşebbüsü yaşandı. İzmir’de anlatımlarıyla tüm sürecin çözülmesine neden olan itirafçı general, 8 Temmuz’da Ankara’ya çağrıldığını anlattı. Burada MİT, polis, jandarmadan sorumlu “imamlarla” buluştuğunu söyleyen itirafçı general, götürüldüğü villada da darbenin planlarının yapıldığını gördüğünü anlattı. Bu çalışmaların 3 gün sürdüğü bilgisini veren general, “Tüm planları Adil Öksüz aldı, ‘Ben bu planları Amerika’ya onay için hoca efendiye götürüyorum’ dedi. Ardından ben İzmir’e döndüm. Öksüz’ün 13 Temmuz’da ABD’den döndüğünü öğrendim. 15 Temmuz’da sorumlu imam, benimle saat 18.00’de görüşmek istedi. Yanımda 2 albay da vardı. ‘Darbe bu gece yapılacak’ dedi. Gece saatlerinde ismini verdiği bir komutanın arayacağını ve neler yapacaklarımızın talimatını vereceğini söyledi” şeklinde konuştu. Darbenin bastırılmasından sonra Adil Öksüz’ün kim ya da kimlerin yardımıyla kaçtığı ve hâlen nerede bulunduğunu MİT ile polis istihbarat dahil her birim araştırıyor. Ortaya çıkan bu gerçekler sonrasında, İzmir’deki darbe soruşturmasının da bir numaralı sanığı Gülen oldu.

FETÖ'DE İKİYÜZLÜLÜK STANDART

Darbe sırasında Akıncı Üssü’nde bulunan ve gözaltına alınan FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’ü sorgulayan Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, ilginç açıklamalarda bulundu. Ergün, “Adını ilk defa duymuştum. Üssün civarındaki arazide yakalanmış. Diğer subaylar da bu araziden getirilmişti” dedi. Sorguda “Tarla almaya gelmiştim” diyen Öksüz’ün arazi alacağı kişinin soyadı ve telefon numarasını veremediğini belirten Ergün, “Tutarsız cümleler sarf ediyordu. ‘FETÖ’den emir alır mısınız?’ deyince Gülen’e hiddetle küfürler savurdu. Onun gibi az bilgili bir adama bağlı olamayacağını söyledi. Öksüz ve diğer darbeciler, benzer cevaplar veriyordu. Kalkışmanın kaybedilmesi hâlinde neler söyleyeceklerini çalışmışlardı. Öksüz’ün serbest bırakılmasına itiraz ettim” dedi. Öksüz, “delil yetersizliğinden” alelacele serbest bırakılmıştı. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...