HDP yöneticilerine bir şok daha

Düzenleyen:
HDP yöneticilerine bir şok daha

GÜNDEM Haberleri

HDP eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile eş genel başkan yardımcısı Danış hakkında 6 aydan 5 yıla kadar farklı hapis cezası istemlerini içeren 5 ayrı iddianame hazırlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Eş Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında “terör örgütü propagandası yapmak, devlet, hükümet, yargı organları, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak” suçlarından 6 aydan 5 yıla kadar farklı hapis cezası istemlerini içeren 5 ayrı iddianame hazırlandı. Başsavcılık, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından Demirtaş, Yüksekdağ ile Beştaş hakkında hazırlanan fezlekelerin Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini kaydetti. Demirtaş, 2011’de Adana’daki parti kongresinde “PKK terör örgütü lehine atılan sloganlar eşliğinde” gerçekleştirdiği konuşmada terör örgütü propagandası yapmıştı. Demirtaş hakkında müebbet hapis istemiyle İstanbul’da da iddianame hazırlanmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...