Başbakan Yıldırım: 'Düne göre daha güçlüyüz'

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 'Düne göre daha güçlüyüz'

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’nin 15. yıl dönümü dün Genel Merkez’de 15 Temmuz şehitlerinin anısına sade bir törenle kutlandı

İsmail SONSUZ - Buket GÜVEN - Ebru KARATOSUN ANKARA

AK Parti 15. kuruluş yıl dönümünü bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına sade bir törenle kutladı. AK Parti Genel Merkezi önündeki açık alanda yapılan kutlamaya eski ve yeni AK Parti kurmaylarının yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım ve video konferans yoluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yaptı. Konuşmalarda özetle şunlar söylendi:

ERDOĞAN: KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Biz milletimize hizmet ettikçe, millet de bize sahip çıktı. 15 Temmuz 2016 gecesinde ülke tarihimizin en alçak sinsi tehdidiyle karşı karşıya kaldık. TSK’ya sızmış Fetullahçı terör örgütü mensubu bir grup asker müsveddesi, bu tür terörist kendi milletine ve devletine karşı darbe girişimi başlattı… Milletimizle birlikte omuz omuza vererek bu ihanet girişimini akamete uğrattık…  Milletimize bu ihaneti yapanlardan hesap sormak ve FETÖ’nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur. 15 Temmuz’a kadar AK Parti’ye oy verenlerden aldığınız güçle bütün Türkiye’ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz’dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır… Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye’nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum.

YILDIRIM: İHANETLE ÇARPIŞTIK

İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah’ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez… Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma kararlılığımızı ve AK Parti’mizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar ve ihanetler, tam aksine azmimizi, kararlılığımızı daha da artıracak. FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız. Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Darbelerin konuşulmadığı bir Türkiye’yi gelecek nesillere emanet edeceğiz.

GÜL: KARANLIK SAYFA AÇILMADI

Bugün 15 Temmuz’un yani 1 ay önce yaşadığımız çok karanlık gecenin birinci ayı. Maalesef 4 hafta önce hiçbirimizin düşünemeyeceği, kimsenin hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan bu hareketin darbe girişimiyle uyandık. Çok şükür ki başarılamadı. Halkın canını ortaya koymasıyla önlendi. Kim var dendiğinde ‘ben varım’ diye sokağa çıkanlar tankların önüne yattı, kurşunlara göğüslerini siper etti ve bu karanlık sayfanın açılması önlendi. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

DAVUTOĞLU: BİZ BİRİZ BİRLİKTEYİZ

Bu hareket 14 yıl içinde milletin makus tarihini değiştirdi. Baktılar ki bu milleti durdurmak mümkün değil, durdurmak için daha önce denedikleri kumpasları yeniden harekete geçirdiler. FETÖ denilen bir çeteyi düğmeye basarak harekete geçirmeye çalıştılar. Ama bütün milletimizin tek yürek olduğunu hesap edemediler. AK Parti kadrolarına şunu söylüyoruz, biz biriz, birlikteyiz ve omuz omuzayız. Hiçbir nifak bu büyük ailenin içine giremeyecek.

KUTLAMADAN NOTLAR

¥ Resepsiyona 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu birlikte giriş yaptı.
¥ Kutlamaya Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Suat Kılıç katılırken, Bülent Arınç’ın katılmadığı görüldü.
¥ Resepsiyonda şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşımız çalındı. Daha sonra şehitlerimiz ruhuna Fatiha suresi okundu.
¥ AK Parti Genel Merkezi’ne Atatürk, Erdoğan ve Yıldırım’ın posterleri ile Türk Bayrağı ve AK Parti bayrağı asıldı.
¥ Güvenliği aralarında Özel Harekat polislerinin de bulunduğu 2 bin polis sağladı. Genel Merkeze çıkan bazı sokaklar etkinlik bitene kadar kapatıldı.
¥ Vatandaşlar konuşmaları alana kurulan dev ekranlardan izledi.
¥ Etkinlik kapsamında, Genel Merkez’de AK Parti’nin 15 yıllık siyasi yolculuğunu yansıtan bir fotoğraf sergisi de açıldı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...