Mülteci problemi caddelere taşındı

Düzenleyen:
Mülteci problemi caddelere taşındı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Suriye’de yaşanan iç savaş neticesinde milyonlarca insan evlerini terk etmek zorunda kalarak başka ülkelere doğru yola koyuldu.

Halep, İslip ve Rakka gibi şehirlerden ayrılan insanlar, Türkiye’nin de aralarında olduğu ülkelere yerleşip, zorlu bir hayat mücadelesinin içerisine düştü. Son rakamlara göre de ülkemizde 2 milyon 600 binin üzerinde mülteci bulunuyor. Türkiye’deki ve dünyadaki bu mülteci problemine dikkat çekmek isteyen Kot Sıfır adlı tasarım ekibi, Eskişehir’de gerçekleştirilen Bademlik Tasarım Festivali çerçevesinde bir enstalasyon çalışması yaptı. Ölçeksiz adını verdikleri bu çalışmayı, evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin izledikleri yollardan hareketle dizayn eden ekip, bu seyahati Eskişehir’in sokaklarına taşıdı. Sokaklara yayılan renkli çizgilerden meydana gelen çalışma, yazılı mesajlar barındırıyor.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...