PYD, Menbiç’te tapu dairelerini ateşe verdi

Düzenleyen:
PYD, Menbiç’te tapu dairelerini ateşe verdi

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, cuma günü ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteği ve Suriye Arap Koalisyonu’na (SAK) bağlı güçlerin yardımıyla girdiği Menbiç’te nüfus müdürlüğü ile tapu sicillerinin bulunduğu binaları yaktığı bildirildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, ilçeyi DAEŞ’ten SAK ile beraber ele geçiren terör örgütü PYD, ilçedeki demografik yapıyla oynamak ve taşınmaz malları ele geçirmek amacıyla Menbiç’teki tapu sicillerinin bulunduğu bina ile nüfus müdürlüğü binasını ateşe verdi. PYD’li teröristler ayrıca evlerine geri dönmek isteyen Sünni Arap ve Türkmenleri de, “DAEŞ evlere mayın döşedi” bahanesiyle ilçeye almıyor. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi ve Halep sorumlusu Usame Telcu, yangının tapu evraklarını içeren katta çıkmasının şüphe uyandırdığını ve yangının kasıtlı olduğuna işaret etti. Telcu, “Bizim için şüpheli taraf terör örgütü PYD’dir. Çünkü bu grup her zaman tehcir ve etnik temizlik politikası izlemiştir, ayrıca tapuları yakma gibi eylemler PYD’nin ilçedeki gayrimenkullere el koymasını kolaylaştıracak” dedi. PYD’nin öncülük ettiği SDG (Suriye Demokratik Güçleri) safında çatışmayan ailelerin Menbiç’e dönmesine izin vermediğini ifade eden Telcu, “Bu durum PYD’nin ilçede nüfus yapısını değiştirmeyi hedeflediğini gösteriyor” dedi. Menbiç sakinlerinden Ebu Razak ise PYD’nin Şuyuh Tahtani ile Şuyuh Fokani köylerinden olan ailelerin köylerine dönmelerini yasakladığını, bu köylerinin nüfusunun 15 bin civarında olduğunu belirtti. Razak, Menbiç’ten Türkiye sınırındaki Resulayn arasındaki birçok Arap ve Türkmen köy ile beldenin de PYD tarafından boşaltıldığına dikkati çekti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...