Fenerbahçe'de neler oluyor?

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de neler oluyor?

SPOR Haberleri

Vitor Pereira “Tehdit edildim” dedi ülkesine gitti ama olayın perde arkasında çok farklı ve takım adına pozitif gelişmeler var…

Yeni sezon öncesi dört büyükler arasında en hareketli ve problemli olan kulüp Fenerbahçe… En önemli konu ise teknik direktör Vitor Pereira’nın durumu… Portekizli teknik adam “tehdit edildim” diyerek ülkesine gitti ama buz dağının görünmeyen yüzünde çok farklı detaylar ortaya çıktı… Hem de Vitor Pereira’yı da sıkıntıya sokacak, yönetimin elini güçlü tutacağı düşünülen gelişmeler… 

Sonuçlara dikkat!

Geçtiğimiz hafta sarı-lacivertli futbolcuların kamp sonrasındaki raporları yönetime sunuldu… Ancak şaşırtıcı olan, oyuncuların test sonuçlarının inanılmaz derecede kötü çıkmasıydı… Hazırlık kampı geçiren bir takımdaki oyuncuların değerlerinin normalin çok altında bir tablo vardı. Fenerbahçe Yönetimi; bu konuda Vitor Pereira’yı hemen toplantıya çağırdı ve çıkan sonuçlardan dolayı kendisinden savunma istedi. Portekizli çalıştırıcı ise “Test sonuçları önemli değil, futbolcular maç yaparak da bu eksikliklerini (kondisyon değerleri) giderebilir ve iyi duruma gelebilir” dedi. Yönetim bu açıklamayı tatmin edici bulmadı ve Monaco’ya elenilmesinin perde arkasında bu ince detay akla geldi.

Gitti çok şey değişti

Takımın form durumu ve test sonuçlarıyla ilgili olarak yönetimin sert eleştirisine maruz kalan Pereira’nın bu olayın kendisine sıkıntı yaşatacağını düşünerek Portekiz’e gittiği ifade edildi. Buraya kadar tamam… İşte bu olayı destekleyen açıklama ise Robin van Persie’den geldi… Hollandalı oyuncu, Vitor Pereira’nın gitmesinin ardından Fatih Yıldız yönetiminde yapılan çalışmayı değerlendirerek “İLK DEFA İDMAN YAPTIK” dedi… RvP’nin bu yorumu yönetimin Portekizli hoca konusundaki eleştirilerinin destekleyen önemli bir veriydi.

Futbolcular şahit

Ve gelelim bundan sonrasına… Fenerbahçe Kulübü, cumartesi günü idmana çıkmayan ve haber vermeden ülkesine giden Pereira’nın mukavelesini tek taraflı feshedecek. Gerekçe ise sözleşme şartlarına uymaması, işini iyi yapamaması ve futbolcularla iletişimi… Ki bu konuda oyuncularla da görüşüldüğü ve herkesin rahatsız olduğu ortaya çıktı… Sarı-lacivertli yönetim, FIFA’ya taşınacak dosyaya oyuncuların Vitor Pereira ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiği belgeleri de koyacak ve savunmasını buna göre yapacak.

Uçan Hollandalı!

O “Uçan Hollandalı” lakabını sahada attığı gollerle almıştı ancak şu anda bu tabir saha dışındaki durumunu da anlatıyor… Robin van Persie, Vitor Pereira’nın gitmesi sonrasında adeta yeniden doğdu… Kamp döneminde içine kapanan, Portekizli hocayla yıldızı barışmadığı için sürekli transfer görüşmesinde bulunan ünlü forvet tüm bunlara son verdi, işine odaklandı. Antrenmanlarda da bu farkı arkadaşlarına yansıttığı pozitif enerjisiyle ispatladı… Aslında keyfi yerine gelen sadece Robin van Persie değildi… Neredeyse tüm oyuncuların teknik adam tasarrufundan dolayı mutlu olduğu öğrenildi. 

Volkan Demirel kaleyi devralıyor...

Bel fıtığı ameliyatı olan ve Monaco ile oynanan iki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında takımdan uzak kalan Volkan Demirel, Grassophers maçında kaleyi devralıyor. Daha önce oynamak istemesine rağmen doktorların riske etmekten kaçındığı tecrübeli kaleci idmanlarda da performansıyla alkış alıyor. 

Bielsa mümkün değil

F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'ndan yeni teknik adam konusu hakkında açıklama geldi. Twitter üzerinden taraftarların sorularını cevaplayan Mosturoğlu, "Takımın başına Bielsa gelsin" şeklindeki isteğe, "Türkiye şartlarında bu mümkün değil" cevabı verdi. Aykut Kocaman için, "İyi arkadaş ve dosttur. Kendisini çok severim" diyen Mosturoğlu, Pereira'ya tazminat ödememek için hukuki mücadele verdiklerini belirtti.

Yeni hoca rövanşa

Öncelikli olarak Vitor Pereira ile ayrılığı resmiyete dökmek isteyen ve diğer taraftan da hoca bakan Fenerbahçe Yönetimi, Grasshoppers maçını da düşünüyor. Perşembe günü oynanacak ilk ayak maçı öncesi takımın olumsuz etkilenmemesi adına yeni teknik adam konusu bir hafta sonraya bırakılacak. Takımı UEFA Avrupa Ligi’ndeki Grasshoppers mücadelesine antrenör Fatih Yıldız hazırlayacak.. Şenol Çorlu ve Müjdat Yetkiner’den ise maçta takımın başında olmaları istenecek.

Kocaman dönmez

Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen, sarı-lacivertlileri 2010-2011 sezonunda şampiyonluğa taşıyan Aykut Kocaman'ın döneceğine inanmadığını söyledi. Şen “Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı ama Aykut'u iyi tanıyorum ve bu aşamada geri döneceğini düşünmüyorum” dedi. Şunu da hatırlatalım; Kocaman Fenerbahçe’nin teklifine “Konya’yı bu şartlarda bırakmak etik olmaz” diyerek teşekkür etti.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...