Tavukçuluk kanatlanacak

Düzenleyen:
Tavukçuluk kanatlanacak

Ekonomi Haberleri

2015 ve 2016 yıllarında satışlarda yüzde 40'a yakın daralma yaşayan sektör, komşularla gelişen ikili ilişkilerin de katkısıyla önümüzdeki sene 1.2 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türkiye'nin Rusya ve İsrail başta olmak üzere bölgesinde başlattığı ikili diyaloglar, birçok iş alanında olduğu gibi tavukçuluk sektöründe de memnuniyetle karşılandı. 2014’te 1 milyar dolarlık ihracatı geçen sektör, 2015 ve 2016 yıllarında yüzde 35-40 seviyelerinde daralma yaşamıştı. Hükümetin ekonomide yapacağı yeni atılımlarla atağa kalkacak tavukçuluk sektörü, 2017’de tekrar 1 milyar dolar ihracatı aşmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ekonomi Bakanı ile Beştepe Külliyesi’nde bir araya gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleri hükümetin müjdeli haberleriyle rahat bir nefes aldı. Beyaz et sektörünün mensubu olarak görüşmelere katılan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Rusya’ya ihracatın önümüzdeki günlerde başlamasını bekliyoruz. Yıl sonuna kadar sektörümüz 10 milyon dolara yakın bir ihracat gerçekleştirir" dedi.

IRAK DA DEVREDE

Diğer pazarlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Keskinoğlu, şöyle devam etti: "İsrail’e de ciddi miktarda ihracata başladık. Hükümetin yoğun çabaları sayesinde Kuzey Irak’taki ihracat da tekrar artışa geçti. Yumurtada haftalık giden tır sayısı 180’den 240’a yükseldi. Ankara’daki temaslarda 2017 için, Mısır ve Suriye pazarlarından da olumlu haberler alacağımıza dair izlenimler edindim. Söz konusu bu iki pazar, sektörümüze ilk aşamada 5-10 milyon dolarlık yeni hacim getirir. Enerjimizi Asya pazarlarına da yönelttiğimizde, 2017’de 1.2 milyar dolar seviyesine yaklaşır, 2023’te de 2 milyar doları zorlarız. İç pazarda da tüketimin artmasını bekliyoruz. Hükümetin ihracat teşviklerini artırma planı, Eximbank’ın yarı teminatlı kredi verecek olması ve bankaların faizleri aşağı çekmesi ülke ekonomisini rahatlatacak."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...