'TRT özelleşmeyecek'

Düzenleyen:
'TRT özelleşmeyecek'

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun tasarısıyla 100'den fazla kuruma özelleştirme yolunun açılması" iddialarına açıklık getirdi.

Bu düzenlemenin hiçbir şekilde herhangi bir özel bütçeli kamu kuruluşunun "kendisinin özelleştirilmesini" amaçlamadığını vurgulayan Bakan Ağbal, "Zaman zaman gündeme geliyor, bazı kurumların elinde ekonomiye kazandırılabilecek taşınmazlar var. İşte yapılan düzenlemeyle bir özel bütçeli idare, örneğin Karayolları, DSİ gibi... İhtiyaç fazlası olarak değerlendirdiği bir taşınmazı, Özelleştirme İdaresine devredecek. Bu yolla satıştan elde edilen gelir, o idareye verilecek. Böylece atıl vaziyetteki taşınmazlar ekonomiye kazandırılacak. Hem de bu gelir, kamu hizmetlerinin sunumunda kullanılacak" diye konuştu. Bir idare kendisi talep etmediği sürece, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun resen herhangi bir işlem yapamayacağını vurgulayan Ağbal, "Hiçbir şekilde TRT'nin de bu şekilde özelleştirilmesi şeklinde bir plan, program yok" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...